4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kapatma kararını protesto

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kapatma kararı alınan Adana Sigara Fabrikası çalışanlarının karara ilişkin protesto eylemleri devam ederken, bugün de İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi işçilere destek verdi.

Bugün öğle saatlerinde yaklaşık 50 kişilik İHD üyesi grup, fabrika çalışanlarının da desteğini alarak fabrika önünde kapatılma kararını protesto etti. İşçiler, "Bizim buradan ancak ölümüz çıkar", "Tekel'i satanı bizde satarız", "IMF defol bu memleket bizim" şeklinde slogan attı.

İHD Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Açıkalın, siyasi iktidarın IMF ve Dünya Bankası direktifleriyle KİT'leri bir bir özelleştirerek bazı sermaye gruplarına peşkeş çektiğini ileri sürerek, "Özelleştirme kapsamına alınan Adana Tekel fabrikasının, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kapatılması kararlaştırıldı. Adana Tekel fabrikasının kapatılması durumunda alınteri ve emeğiyle geçinen binlerce çalışan sokağa atılacak. İşsizler ordusuna Tekel işçileri de dahil olacak. Biz insan hakları savunucuları olarak Adana Tekel fabrikasının kapatılarak, işçilerinin sokağa atılmasının en büyük insan hakkı ihlali olduğunu düşünüyoruz. Adana Tekel fabrikasının kapatılmasına karşın tüm işçi ve işçi kuruluşlarını birleşik mücadeleye çağırıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İHD üyesi grup sloganlar atarak fabrikadan ayrılırken, işçiler de tekrar işlerinin başına döndü.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 15:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?