5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

KESK eylem yaptı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalar, 2006 yılı bütçesinin hazırlanmasında kamu çalışanlarının da görüşlerinin alınmasını istedi.

KESK Adana Şubeler Platformu, İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

Haber-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Halil Şahin, hükümetin siyasal tercihlerini mutlu azınlıktan yana kullandığını ileri sürerek, "Bütçeler siyasi tercihleri yansıtan ve gelirin hangi çevreden toplanacağını, kimler ve hangi çevreler lehine kullanılacağını gösteren belgelerdir. Bütçelerin son 10 yıllık sürecine baktığımız zaman, eğitim, sağlık, personel ve yatırım harcamalarının gittikçe azaldığı görülmektedir. IMF direktifleriyle hazırlanan 2006 bütçesi, faiz ödemelerine verdiği öncelik ve kamu harcamalarını aşağı çekmek için önceki bütçelerin bir kopyasıdır. Hükümet siyasal tercihlerini mutlu azınlıktan yana kullanmaktadır. Bu tercih halkı, tüm emekçileri yok sayan antidemokratik bir tercihtir" dedi.

Basın açıklamasına katılan Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emir Ali Şahin de, Türkiye'de kamu çalışanlarının 720 YTL olan açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederek, "Türkiye büyüyor, ancak kamu çalışanları küçülüyor. Kamu çalışanları 720 YTL olan açlık sınırının altında, açlıkla boğuşuyor. Biz bunu boykot için 17 Aralık'ta Ankara'da olacağız. Kamu çalışanlarının görüşleri alınarak bütçe oluşturulmalı. Eğer bunun için adım atılmazsa, bu kış sıcak geçecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, basın açıklamasına katılanlar, "Çetelere değil, eğitime bütçe", "IMF'e hayır" şeklinde sloganlar atarak dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 16:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?