5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kirişçi "Beyaz Gelincik"te rol istiyor

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi, pamuk ekimini teşvik edecekse Adana'da çekimleri devam eden "Beyaz Gelincik" adlı dizide rol almak istediğini söyledi.

Partisinin Adana il binasında, İl Başkanı Abdullah Doğru ve bir mısır üreticisini de yanına alarak Çukurova'da tarımın sorunları ve hükümetin icraatlarına yönelik basın toplantısı düzenleyen Vahit Kirişci, bir soru üzerine çekimleri Adana'da sürdürülen ve pamuğun öyküsünü anlatan "Beyaz Gelincik" adlı dizide rol almak istediğini söyledi.
Çukurova'da son yıllarda üretimi hızla artan mısır ve buğday yerine hükümetin 210 ile 228 bin lira arası destek de verdiği pamuk ekiminin artması gerektiğine işaret eden Kirişci, "Bu dizi şayet pamuk ekimini teşvik ediyorsa oyunculuk yeteneğim olmasa da ben de dizide rol almak isterim. Çünkü, pamuk sosyal bir bitkidir. Pamuk sahip olduğu kök sistemiyle toprağın derinliklerindeki zenginlikleri su yüzüne çıkarır, yüzeyindekileri de sıkıntılı maddeleri de derinliğe indirerek adeta bir asansör gibi çalışıyor" dedi.

Kirişci, ülkede son günlerde artan çiftçi eylemlerine de saygı gösterdiklerine işaret ederek, "Eylem demokratik bir haktır. Ama bizim çiftçimiz samimi değil. Çünkü, hükümet olarak Türk çiftçisine 4.5 katrilyon destek verdik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 15:01:17
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 15:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?