30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Lokomotif raydan çıktı, seferler durdu

Mersin'de yük treninin manevra makinesi ray makasının açık kalması nedeniyle raydan çıktı. Manevra makinesinin raydan çıkması nedeniyle Adana-Mersin adasındaki tren seferleri 4 saat durdu. Lokomotifin vinçle kaldırılması ve rayların tamirinden sonra tren seferleri tekrar başladı.

Alınan bilgiye göre, vagonları dizmekte kullanılan makinist Celal Almacı'nın kullandığı manevra makinesi, saat 07.30 sıralarında mermer yüklü vagonları çektiği sırada makaslarının açık kalması nedeniyle raydan çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken tren yolunun kapanması nedeniyle Adana- Mersin tren seferleri 4 saat durdu.

Kaza yapıldıktan hemen sonraki bir trenle gelen yolcular başka bir trene aktarılararak istasyona ulaştırıldı. Raylar üzerindeki mermer yüklü vagonlar ise başka lokomotiflerle taşındı. Raydan çıkan manevra makinesinin vinçle kaldırılması ve rayların onarılmasının ardından tren seferleri saat 12.20'den itibaren kaldığı yerden devam etti.

Mersin Tren Garı Müdürü Hüseyin Yıldırım, garda kullandıkları manevra makinesinin makasların açık kalması nedeniyle raydan çıktığını ve tren seferlerinin 4 saat aksadığını belirtti. Yıldırım, yaptıkları çalışma sonucu tren seferlerinin kaldığı yerden devam ettiğini açıkladı.

CHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 18:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?