4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mahallede hizmet eylemi

Adana'da, hizmet alamadıklarını ve mahalleler arasında kuzey-güney ayrımı yapıldığını ileri süren Şakirpaşa Mahallesi sakinleri, eylem yaptı.

Bugün öğle saatlerinde Şakirpaşa Mahallesi Kalkındırma Dayanışma ve Kültür Derneği önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, "Voleybol sahası istiyoruz", "Kuzey-güney ayrımı istemiyoruz", "Kuzeye Hayal Park, Şakirpaşa'ya uyduruk park" şeklinde yazılar yazan dövizler açarak eylem yaptı.

Mahalleli adına açıklama yapan Dernek Başkanı İsmail Tatlı, Adana'da izlenen yanlış politikalar sonucu çarpık bir kentleşme oluşturulduğunu öne sürerek, "Belediye başkanlarımız sanki buralardan sorumlu değillermiş gibi davranıyorlar.

Mahalleliye yol, su, elektrik hizmetleri getirdiklerinde imar ve bilinçlendirme yapılabilirdi, fakat yapılmadı. Şimdi ise yaptıkları bilinçlendirmeyle bizleri almış olduğumuz arsalarda hiç tanımadığımız emlakçılarla ortak yaparak, emlakçılara yeni rant alanı açtılar. Bizlerden 2. defa arsa paraları istiyorlar. Belediyelerin bu yanlış uygulamayı hemen durdurmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

Tatlı, Adana'da kuzey ve güney ayrımı yapıldığını da iddia ederek, şunları kaydetti:
"Belediye başkanları seçimlerden önce kuzey-güney ayrımını ortadan kaldıracaklarını, tüm mahallelere eşit hizmet götüreceklerini söylüyorlardı. Ama bu ayrım derinleşerek devam ediyor. Kuzey mahallelerine 'Doğal Parklar, Hayal Parklar' yapılırken bize de uyduruk parklar yapılmaktadır. Biz Şakirpaşa halkı olarak tüm vatandaşlık görevlerimizi yerine getirmekteyiz. Biz de insanca yaşayabileceğimiz bir mahalle istiyoruz."

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 15:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?