5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Memurlar yol kapattı

Adana Valiliği'nde çalışan memurlar, Valilik binası önüne üstgeçit yapılması için yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Eylem sırasında memurlarla polis arasında gergin anlar yaşandı.
Adana Valiliği bugün sabah mesai saati başlangıcında ilginç bir eyleme ev sahipliği yaptı. Valilikte çalışan yaklaşık 150 memur, Mücahitler Bulvarı üzerine üstgeçit yapılması için ellerinde "İnsanca yaşamak istiyoruz, trafik terörüne son", "Üstgeçit istiyoruz" şeklinde döviz taşıyarak Valilik binası önünde toplandı.
Yolu trafiğe kapatan memurlar adına basın açıklaması yapan Sadık Avcıbay, Valilik binası önünden geçen Mücahitler Bulvarı'nın çalışanlar için Sırat köprüsüne döndüğünü ifade ederek, "Biz Valilik çalışanları işe geliş ve gidişlerimizde, hızla akan kontrolsüz trafik yüzünden ciddi tehlikelerle karşılaşmaktayız. Hele hele özürlü arkadaşlarımız için bu tehlike daha da fazladır. Bugüne kadar gerek vatandaşlardan, gerekse çalışanlarımızdan bir çok kaza atlatan oldu. Son olarak da Defterdarlık'ta şoför olarak çalışan Ali Delimazı isimli arkadaşımız trafik kazası geçirdi. Bu arkadaşımız halen yaşam mücadelesi vermekte. Biz Valilik çalışanları olarak her türlü tedbirin alınarak derhal üstgeçil yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.
Avcıbay, konuşmasını bitirmek üzereyken, sivil polisler yolun trafiğe açılması için memurlara müdahale etmek isteyince, memurlarla polisler arasında gergin anlar yaşandı. Uzun süren çabalar sonrası yol trafiğe açılırken, eylemci memurlar, Adana Valisi Cahit Kıraç'la görüşerek topladıkları imzalı dilekçeleri vermek istedi. Valiliğe yürüyen eylemciler Vali Kıraç'ın makamında olmaması nedeniyle Vali Yardımcısı Mehmet Demir'e dilekçelerini sundu. Demir de dilekçeleri kabul ederken, talebin haklı bir talep olduğunu ve üstgeçit yapılması için konunun takipçisi olacağını kaydetti.
Valilik çalışanları dilekçeleri teslim ettikten sonra görevlerinin başına döndü.
..
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 15:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?