4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mezarlıkta terleten sınav

Adana'da Büyükşehir Belediyesi, sahte hocalara önlem amacıyla Ramazan Bayramı süresince mezarlıklarda görev yapacak hocaları belirlemek için sınav yaptı.

Asri Mezarlık'ta toplanan yaklaşık 60 kişi, Adana Müftülüğü'nce görevlendirilen imamlar nezaretinde sınava tabi tutuldu. Sınava girenlerden bazıları Kur'an-ı Kerim'i tilavete uygun olarak okuyamayınca izin belgesi alamadı. Ancak, kişiler önceki ve geçen yıllarda kendilerine verilen imzalı mühürlü belgeleri ortaya koyarak itirazda bulundu. Kur'an okumanın ticaret olmayacağını öne süren şahıslar, heyecandan bazı harfleri yanlış telaffuz ettiklerini ileri sürerek yeniden imtihan edilmek istedi.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, itirazlar üzerine şahısları yeniden imamların karşısına çıkardı. Ancak bazıları yine hata yapınca mezarlık dışına çıkarıldı. İzin belgesi alanlar da, uygulamada hatalar olduğunu, üzerinde imza ve mühür dışında isimleri olmayan belgelerin başkaları tarafından da rahatlıkla kullanılacağını ileri sürerek, "Böyle imtihan olmaz. Bu uygulama bayramdan çok önce belediye içinde yapılmalı ve kazananlara birkaç yıl süreli, üzerinde isimleri de bulunacak şekilde tanıtım kimliği verilmelidir. Biz Kur'an ticareti yapmıyoruz. Vatandaş ne verirse alıyoruz" dedi.

Bu arada, vatandaşlar da mezarlığa geldiklerinde kime güveneceklerini bilmediklerini ve rant uğruna peşlerinde dolananlar yüzünden kabir başında bile rahat olamadıklarını belirterek, tedbirlerin artırılmasını istedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu da, uygulamanın mezarlıklardaki sahte hocaları ayıklama amacı taşıdığını, şikayetleri dikkate alarak Kurban Bayramı'ndan itibaren isimli belge vermeye başlayacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 14:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?