5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Milletvekilleri, çocuk derneğinde

Sokak Çocukları Derneği Adana Şube Yöneticileri, Ramazan Bayramı öncesi ziyaretlerine gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri'ne şok itiraflarda bulundu.

Malatya'daki çocuk yuvasında yaşanan şiddet görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından CHP Adana Milletvekilleri Gaye Erbatur, Ziya Yergök, Tacidar Seyhan ve Kemal Sağ ile CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan ve parti yöneticileri bugün öğleden sonra 0-6 Yaş Çocuk Sitesini, akşam saatlerinde de Sokak Çocukları Derneği'ni ziyaret etti.

CHP Milletvekilleri ve il yöneticilerini kapıda karşılayan Sokak Çocukları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) uygulamaya konulan "Sokaktan Geleceğe" Projesi Uzmanı Yrd. Dç. Dr. Berrin Sirer, sohbet sırasında ilginç açıklamalarda bulundu.

Milletvekillerine ÇÜ'de uygulamaya konulan "Sokaktan Geleceğe" projesiyle ilgili bilgi verdi. Yrd. Dç. Dr. Sirer, proje kapsamında 172 çocuğa mesleki eğitim verildiğini ve günde 4 avro harçlıkla desteklendiğini belirtirken, Sokak Çocukları Derneği'nde eğitim verilen çocukların zaman zaman aileleri tarafından zorla alınarak götürüldüğünü, döndüklerinde de, ya dayak yemiş olarak geldiklerini, ya da hamallık yaptırıldıkları için yorgun olduklarını söyledi.

Sirer, "Bu çocukların eğitilmesi için ailelere karşı devletin kolluk kuvvetlerinin önlem alması lazım. Eğitim çok önemli. Ailelerin de en az çocuklar kadar eğitime ihtiyaçları var. Bu proje kapsamında eğitim almak isteyen çocuk sayısının artması ise bizleri sevindiriyor" dedi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu da, bu projeyle sokak çocuklarını meslek sahibi, kendi kendine yetebilen, özgüven sahibi bireylerler olarak topluma kazandırmayı amaçladıklarını anlattı. Aksu, ayrıca Sokak Çocukları Derneği'nin 'Kamu Yararına Dernek' sayılması için CHP'li milletvekillerinden destek istedi. CHP'li milletvekilleri ise bu talebin gerçekleşmesi için gayret göstereceklerini belirtti. Aksu milletvekillerine Sokak Çocukları Derneği'nin rozetini hediye etti.

Bu arada, bayram arifesi sokak çocuklarına hayırseverler tarafından çok sayıda hediyelik eşya getirildiği görüldü. Eşyaların tasnif yapılarak çocuklara dağıtılacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 23:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?