5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Mutlu sonla bitti

Adana'nın Dumlupınar Mahallesi'nde, 9 kişiye ait hisseli arazi üzerinde okul yapımı için yaklaşık 10 yıldan bu yana sürdürülen kamulaştırma çalışmaları mutlu sonla bitti. 10 bin metrekarelik alan okul yapımı için kamulaştırılırken, arazide bulunan meyve ağaçları ise tek tek kesildi.

Merkez Seyhan İlçesi Dumlupınar Mahallesi 120. sokak içerisinde yapılacak olan ilköğretim ve Anaokulu inşaatı için Adana Valiliği'nin 10 yıllık çabası sonuç verdi. 9 kişi üzerine hisseli bulunan 10 metrekarelik alan hissedarlar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle uzun yıllar kamulaştırılmayı bekledi.

Valiliğin hissedarların tamamıyla anlaşma sağlaması üzerine ise kamulaştırılması yapılan okul arazisi temel atımına hazırlanmaya başladı. Ancak temel atılması için arazi üzerinde bulunan yüzlerce meyve ağacının kesilmesi ise mahalleli tarafından tepkiye neden oldu. Mahalle sakinleri, bu okulun yapılmasını yıllardır beklediklerini belirterek, "Okula ihtiyacımız var, ancak ağaçların kesilmesine gönlümüz razı olmuyor. Keşke başka bir yolu olsaydı" diye konuştu.

Öte yandan, ağaçlardan temizlenen arazide Pazartesi günü temel atma töreninin yapılacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 18:45:55
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 12:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?