5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Öğrenciler "part-time" para kazanıyorlar

3. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı, ülkenin birçok bölgesinden gelen sanayi ve ticaret erbabına sunduğu imkanların yanı sıra üniversite öğrencilerine de part-time iş imkanı sağlıyor. 8 kategoride 305 firmanın katıldığı fuardaki standlar ve diğer organizasyonlarda görev alan üniversiteli gençler, hem işle tanışıyor, hem de okul masraflarını çıkarıyorlar.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri gibi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden mezun olan Aysun Akbaüşoğulları da (27) şimdi 3. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda gazete satarak para kazanıyor. Akbaşoğulları aynı zamanda bu yıl Çukurova Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi aldığını belirtirken, "Bu işi hem para, hem de zevk için yapıyorum. Diplomalı işsizler kervanına katılma korkusunu ben de yaşıyorum. Ancak okul masraflarımı çıkarmak için bir arkadaşım vasıtasıyla gelen bu iş teklifini reddetmedim. Fuarda çalışmaktan mutluyum" dedi.

Bir temizlik ürünleri tanıtımı yapan firmanın standında görevli olan 3 üniversiteli arkadaş Esra Köybaşı, Nihande Köseoğlu ve Züleyha Yalçın da fuarın geçici iş imkanlarından yararlanıyor. Esra Köybaşı ve Nihande Köseoğlu aynı üniversitenin İngilizce öğretmenliği bölümünde öğrenim görürken, Züleyha Yalçın ise Beden Eğitim Öğretmenliği Bölümü'nde okuyor.

Öğretmen olmak isteyen üniversiteli gençler, 3. Çukurova Ticaret ve Sanayi Fuarı'nın sunduğu imkanlardan yararlanarak, hem iş hayatıyla tanışıyor, hem de okul masraflarına katkıda bulunmanın sevincini yaşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 14:18:19
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 17:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?