4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ölümü gibi defni de trajik oldu

Adana'da, sarhoş sanılarak evinde yatağına yatırılmak istenirken silahla vurulduğu anlaşılan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Yıldırım Bilgehan'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda karıştı. Başka bir cenazenin sahiplerinin teslim alarak toprağa verildiği Bilgehan, 1 saat sonra yakınları tarafından mezardan çıkarılarak aile mezarlığına defnedildi.
Edinilen bilgiye göre, sarhoş olduğu sanılarak yatağına yatırılmak istenirken silahla vurulduğu anlaşılan 37 yaşındaki Yıldırım Bilgehan'ın ölümü kadar toprağa verilişi de trajik oldu. Arkadaşlarıyla birlikte önceki gece Narlıca Mahallesi, Ray Sokak'taki manav dükkanının arkasındaki boşlukta alkol aldığı ve işsiz olduğu bildirilen 37 yaşındaki Yıldırım Bilgehan, bir arkadaşı tarafından taksiyle getirildiği evinde eşi Elif Bilgehan tarafından yatağına götürülmek istenirken vurulduğu anlaşılmış ve kaldırıldığı hastanede kan kaybından hayatını kaybetmişti.
Hastane morgundan alınan Yıldırım Bilgehan'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Bilgihan'ın cenazesi, otopsi yapılırken yakınları da cenaze aracı temin etmek için Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı. Daha sonra aracı temin ettikten sonra cenazelerini almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen Bilgehan'ın yakınları, görevlilerin teslim ettiği cenazenin kendilerine ait olmadığını fark etti.
Yapılan araştırmada Yıldırım Bilgehan'ın cenazesinin, yanlışlıkla merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde öldükten 10 gün sonra cesedi bulunan 55 yaşındaki Gültekin Şaşmazer'in ailesine teslim edildiği ortaya çıktı.
Adli Tıp Kurumu görevlilerinin "Ceset bozulmuş. Açmadan mezara koyun" şeklindeki talimatı üzerine cenazeyi Akkapı Mezarlığı'na götüren Şaşmazer'in yakınlarının yanlışlıkla Yıldırım Bilgehan'ın cenazesini Akkapı Mezarlığı'nda toprağa verdiği öğrenildi. Yaşadıkları karşısında şok olan Yıldırım Bilgehan'ın yakınları, kaybolduktan 10 gün sonra ölü olarak bulunan Gültekin Şaşmazer'in cenazesini alarak Akkapı Mezarlığı'na götürdü. Burada Şaşmazer'in cenazesiyle karışan Bilgehan'ın cenazesi de Şaşmazer'in oğlunun isminin yer aldığı mezara defnedildiği ortaya çıktı.
Akkapı Mazarlığı'nın görevlileri yapılan yanlışlık karşısında şaşkınlarını gizleyemezken, "Cenaze sahipleri 10 gün önce öldüğü için cenazelerini yıkamadan mezara koydular. Açıp baksalardı anlaşılırdı" dedi. Bir başka mezarlık görevlisi ise, "Ben açmak istedim. Ama izin vermediler" diye konuştu.
Gültekin Şaşmazer'in 16 yıl önce ölen oğlu Ali Şaşmazer'in mezarının yanına defnedilen cinayet kurbanı Yıldırım Bilgehan'ın cenazesi, mezarlık görevlilerince açılarak yakınları tarafından teşhis edildi.
Ailenin teşhisinden sonra cenaze mezardan çıkarıldı. Bilgehan'ın ailesi getirdikleri Gültekin Şaşmazer'in cenazesini açılan mezarın yanına bırakıp ailesine haber verirken, cenazelerini de tabuta koyarak, önce evine oradan da Buruk Mezarlığı'na götürdü. 2 çocuk babası Bilgehan'ın cenazesi, aile mezarlığında toprağa verilirken, Şaşmazer de ailesi tarafından defnedildi.
..
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 14:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?