5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Özel halk otobüscüleri destek istiyor

Adana Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Uslu, 1987 yılında hizmete giren otobüslerinin artık demode olduğunu belirterek, çağdaş hizmet vermeleri için desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Uslu, yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın uygulamaya koyduğu ve öncülüğünü yaptığı "Çağdaş Toplu Taşımacılık Hizmeti Projesi"ni desteklediklerini, ancak çağdaş hizmet verebilmeleri için desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Başkan Durak'a güvendiklerini vurgulayan Uslu, "Adanalı vatandaşlarımız hizmetin en güzeline, en iyisine ve en kalitelisine layıktır. Adanalı hemşehrilerimizi düşünüyor ve seviyoruz. Araçlarımızı çağdaşlaştırmak istiyoruz. Başkanımızdan bizlere sahip çıkmasını ve destek olmasını bekliyoruz. Toplu taşımacılar kendilerinden bir babalık daha bekliyor" diye konuştu.

1987 yılında hizmete giren araçlarının artık demode olduğunun altını çizen Uslu, "Aradan 15-20 yıl geçti. Otobüslerin artık çağın gereklerine uygun şekilde toplu taşıma hizmeti sunması mümkün değil. Klimalı günümüz koşullarına uygun araçların alınması yönündeki fikirlerimizi Başkanımız Durak ile paylaştık ve kendisinin büyük katkısını, desteğini gördük. Durak'ın ileri görüşüldüğü telkinleri sonucu klimalı, televizyonlu olması yönünde ilk girişimlerimizi yaptık. Ayrıca Kentkart uygulamasını da birlikte başlattık. AB normlarına uygun taşımacılık hizmetini Adana'ya sunma çabası içindeyiz" dedi.

Uslu, halen 416 otobüsle hizmet sunduklarını ifade ederek şunları kaydetti: "Esnafımız gerçekten zor durumda. Büyük ekonomik sıkıntılar içerisinde ayakta kalma mücadelesi etmektedir. Ancak 100 aracımızı yenileyebildik. Ama şu anda tıkandık. Başkanımız Aytaç Durak'ın desteklerini bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 17:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?