4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Pakistan'a yardımeli

Kızılay Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam, deprem nedeniyle zor günler geçiren Pakistan’a destek vermek amacıyla çalışma başlattıkları söyledi.

Pakistan depreminde 38 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve 62 bin yaralının hayatta kalma savaşı verdiğini hatırlatan Sağlam, “Acil yardım bekleyen 4 milyondan fazla insan var. Deprem bölgesinde Türk Kızılay’ının organize ettiği altyapı ve yardım çalışmaları sürüyor.

Bölgede acil barınma, beslenme ve sağlık malzeme ve ekipmanlarına ihtiyaç var. Kızılay olarak kardeş Pakistan’a bu güne kadar 5.5 milyon dolarlık yardım gönderdik.

Yarın da 100 bin ton gıda yardımı yola çıkacak. Felaket bölgesinde kurulacak tam teşekküllü seyyar hastane çalışmaları da devam ediyor" şeklinde konuştu.

Önceki depremlerde Adana halkı olarak kötü bir sınav verdiklerine dikkat çeken Kızılay Şube Başkanı Sağlam, önceki yardımlarda sonlarda kalındığına işaret etti. Verilen bilgiye göre, şu ana kadar Adana merkezde bin battaniye, 70 koli giyecek ve 15 milyar lira para toplandı. 2868 nolu ortak banka hesabına para yatırılabileceği gibi cep telefonlarından 2868’e boş mesaj göndererek 5 YTL yardımda bulunulabileceği de verilen bilgiler arasında.

Aybars Ertan - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 23:26:16
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 20:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?