5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Patrikhane eylemi

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, Fener Rum Patrikhanesi'nin Türk'ün bağrına saplanmış bir hançer, patriğin ise Türk düşmanı olduğunu ifade ederek, "Türkiye Kamu-Sen olarak, bu şer ocağının en kısa zamanda Atina'ya gönderilmesini istemekteyiz" dedi.
Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği tarafından Fener Rum Patrikhanesi'nin Yunanistan'a gönderilmesi amacıyla toplanan 5 bin imza dilekçesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e göndermek için Cemalpaşa Postanesi önünde bir basın açıklaması yaptı.
Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, Fener Rum Patrikhanesi'nin Lozan Anlaşması'na aykırı bir şekilde ekümenlik iddialarını gündeme getirdiğini belirterek, "Dinlerarası diyalog adı altında düzenlenen toplantılarda, Papa tarafından da desteklenen Bartholomeos çizgiyi aşmıştır. Dolayısıyla Fener Rum Patrikhanesi Türk'ün bağrına saplanmış bir hançer, patrik ise tam bir Türk düşmanıdır. Bir fesat ve hıyanet ocağı olan ve ülkemize ayrılık tohumları atan, toplumda huzursuzluk oluşturan bu kurumu artık topraklarımızda görmek istemiyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak bu şer ocağının en kısa zamanda Atina'ya gönderilmesini istemekteyiz. Bu amaçla Sayın Cumhurbaşkanı'mıza dilekçeler gönderiyoruz" diye konuştu.
İmzaları ve dilekçeyi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e postayla gönderen grup olaysız dağıldı.
..
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 15:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?