5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ramazan davulu çalınması yasaklandı

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı sorumluluk alanlarında gürültü kirliliği nedeniyle Ramazan davulu çalınması yasaklandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda gelen yoğun şikayetler üzerine böyle bir karar aldıklarını belirterek, "Halkımızdan Ramazan davulu çalınmasının 'gürültü kirliliğine' neden olduğu yönünde çok sayıda şikayet aldık. Zamanlı zamansız çalınan davullar, vatandaşımızı rahatsız ediyor. Ayrıca televizyon ve radyoların yanı sıra elektronik uyandırıcı cihazlar var. Geleneklerimize saygılıyız ancak gürültü kirliliğine de karşıyız. Teknolojinin nimetlerinden faydalanmayı bilmeliyiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait sorumluluk alanları olan meydan, bulvar ve ana caddelerde Ramazan ayı boyunca Ramazan davulu çalınmasının yasaklandığını da vurgulayan Durak, şunları kaydetti:
"Her zaman söylediğim gibi, halka mal olmamış projelerin başarı şansı yoktur. Halkımızın bu yöndeki ısrarlı talebi üzerine böyle bir karar alma ihtiyacı hissettik.Teknolojinin ilerlemesi, davul çalınması gerekliliğini ortadan kaldırmaktadır. Ekiplerimiz Ramazan ayı boyunca sorumluluk alanlarımızdaki meydan, bulvar ve ana caddelerde denetimlerini sürdürecek. Yasağı ihlal edenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun ilgili maddesi gereği yasal işlem yapılacak, para cezası uygulanacak."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 15:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sibel ipek IP: 85.96.180.xxx Tarih : 5.10.2005 08:24:54
RAMAZAN DAVULU RAMAZANLA ÖZLEŞMİŞ BİR KAVRAM. BUNDAN RAHATSIZ OLMALARI SAÇMA. BUNA GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ DİYENLER EMİNİM YÜKSEK SESLİ MÜZİK DİNLİYODUR. ŞEHİR DIŞINDA YAŞAYAN BİR ADANALI OLARAK BU DURUMA ÇOK ŞAŞIRDIM VE ÜZÜLDÜM. BENCE BU GELENEK YAŞATILMALI.