5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Rantiyecilerin hedefiyim'

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP Adana İl Başkanı Abdullah Doğru ile herhangi bir sorunu olmadığını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda bugün saat 11.00'de düzenlediği yaklaşık 1 saatlik toplantıda, önce Yerel Kanal A Televizyonu'nda yayına çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Başkanı Abdullah Doğru ile yaşadığı "Çatalan suyu polemiği"ne açıklık getiren Başkan Durak, "Ben o toplantının tamamını izlememiştim. Görüntülerin tamamını izlediğimde Sayın Doğru'nun bana karşı ısrarla kışkırtıldığını gördüm. Benim Abdullah Doğru ile hiçbir sorunum yok. Ben bu partiye kendimi yakın gördüğümü, güvendiğim için aday oldum. Seçim döneminde Sayın Doğru bana karşı çıktı. Ama bugün aramızda hiçbir sorun yok. Siyasetin babadan oğla geçmeyeceği görüşüne de katılıyorum. Ben AK Partiliyim.Teşkilat ve hükümetle de hiçbir sorunum yok" dedi.
Başkan Durak, İl Başkanı Doğru'nun "Ben Çatalan Suyu içmiyorum" sözünün yanlış anlaşılmalara yol açabileceğini, sokaktaki insanın da böyle düşünmesi halinde trilyonlar harcanan arıtma tesislerine yazık olacağını ifade ederek, "Çatalan suyunun temizliğine ben kefilim. Vatandaşlar rahat olsun. Çatalan suyu kirli diye 1.5 milyonluk Adana'nın yüzde 10'u günde bir şişe, şişe suyu içse yılda 75 trilyon para eder. Yazık olur. Bu para Adanalının cebinde kalmalı. Çatalan, İstanbul'daki Terkos'un 10 katı büyüklükte. İki yarı nehir tarafından besleniyor. Nehrin yukarı kesimlerindeki tarım arazileri ile maden ocaklarını da kirlilik açısından incelemeye aldık. Gerekeni yapacağız" diye konuştu.
Seyhan İlçe Belediyesi ile yaşanan "Kombassan arsası" konusuna da değinen Başkan Durak, olayın arkasında rant çevreleri olduğunu ve burada haksız kazanca fırsat vermeyeceğini belirtirken, Metro inşaatının da siyası rakiplerince engellendiğini öne sürdü. Durak, ayrıca ASKİ Şantiyesi önündeki kuyu suyu veren çeşmelerden su alan vatandaşların bir gelenek gereği hareket ettiğini ifade etti.
..
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 16:42:45
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 16:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?