5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sağlık meslek Lisesi'nin temeli törenle atıldı

Adana'da Verem Savaş Derneği'nce yaptırılacak Dr. Mehmet Feyyaz Etiz Sağlık Meslek Lisesi'nin temeli törenle atıldı.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, Vali Yardımcısı Ayhan Boyacı, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Çağlar Çatak'ında huzur bulunduğu 2000 Evler Mahallesi'ndeki törende konuşan Adana Valisi Cahit Kıraç, Adana Verem Savaş Derneği'nce 3 trilyon liraya yaptırılacak 24 derslikli sağlık meslek lisesinin 1 yılda tamamlanarak gelecek eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini müjdeledi.

Adana'da 15 hayırseverin eğitime 37 trilyonluk yatırım yaparak büyük destek verdiklerine işaret eden Vali Kıraç, "Adana'da bu dönem 29 yeni okulu hizmete başlattık. 2005-2006'da hedeflediğimiz 65 okulu bitirip bin 500 dersliği hizmete açma yolundaki önemli temel taşlarından biri de bu okul olacak. Cehaletle savaşta verilecek mücadelede okulların önemi çok büyük. Verem Savaş Derneği'ni de veremle savaşın yanı sıra böyle bir mücadelede yanımızda yer almasından dolayı kutluyorum. Dünyayla rekabeti eğitimle başaracağımıza inanıyorum. Özellikle okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz. Yüzde 23.5'lik ortalamayla bu yolda Türkiye standartlarının üstünde olmamıza rağmen dünyanın gerisindeyiz. Gelecekte doğacak problemlere şimdiden set çekmek için okul öncesi eğitime büyük önem vermeliyiz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar da, eğitimde dünyanın bir değişim içinde olduğunu ve Türkiye'nin de buna ayak uydurma çabasında olduğuna dikkat çekerek, bu yöndeki yatırımlara ağırlık verileceğini belirtti. Gülsar, "Özellikle Adana'da kültürel, toplumsal ve siyasal bütünleşmeye daha çok ihtiyaç var. Bu açıdan eğitime önem vermeliyiz. Değişen, gelişen dünyaya ayak uydurmanın en doğru yolu da eğitim yatırımıyla olacaktır" diye konuştu.
Adana Verem Savaş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Etiz ile Sosyal Komite Başkanı İkbal Gülalp de, derneğin kurucularından Dr. Mehmet Feyyaz Etiz anısını yaptırılan okulun en kısa sürede tamamlanarak eğitimin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Daha sonra yapılan törenle Vali Kıraç, dernek yöneticileri ve protokol mensupları şaltere basarak temele ilk harcın akışını sağladı, ardından da el arabasından kürekle temele harç atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 19:31:10
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 19:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sevgi IP: 88.224.171.xxx Tarih : 16.12.2007 16:32:19

Şu anda Feyyaz Etiz lisesi sağlık meslek lisesi Değil Düz lisedir.. aslında hemşerilik okulu olsa daha yararlı olrmus...