3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Seyyar satıcılardan zincirli eylem

Adana'da tezgahlarına el konulduktan sonra işsiz kalan seyyar satıcılar, kendilerini zincirleyerek oturma eylemi yaptı.

Yaklaşık 3 ay önce Vali İlhan Atış'ın talimatıyla Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kaldırımlarda rasgele satış yapan seyyar esnafa yönelik düzenlediği operasyonlarda tezgahlarına el konulan ve kendilerine tahsis edilen semt pazarından da yer alamayan seyyar satıcılar, Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan Abidin Dino Parkı girişinde toplandı. Atatürk posteriyle gelen seyyar satıcılar, kendilerini zincirle bağlayıp oturma eylemi yaptı. Grup, "Açlık burada vali nerede" şeklinde slogan attı. Seyyar satıcılar yaptıkları basın açıklamasında, 3 aydır işsiz ve perişan olduklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, eylem yapan seyyar satıcıların yanına gelerek sorunlarını dinledi. 600 seyyar satıcıya sabit semt pazarında yer verildiğini belirten Durak, "Bu görev ilçe belediyelerinin, ancak onlar büyüklükle övünüyor semt pazarı yapmıyor. Keçiören Belediyesi 37 tane semt pazarı yaptı. Bizim ilçe belediyeleri neden yapmıyor?" dedi.

Vali İlhan Atış'la konuyu görüşeceğini ve sorunun çözüme kavuşturulacağını ifade eden Durak, "Size söz veriyorum. Cuma gününe kadar bana müsaade edin. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim" diye konuştu. Adana Seyyar Esnafları Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Yunus Kocatürk ise, seyyar esnafa sabit yer gösterilmesi konusunda valiliğin sağduyulu yaklaşımını ilçe belediyelerinden göremediklerini söyleyerek, "Arkadaşlarımıza 'Geldiğiniz yere gidin. Bu sorun ancak böyle çözülür' diyorlar. Arkadaşlarımız nereye gitsin. Seyyar esnafı yok etmek için valilik ve belediyeler toplantı yapıyor. Bu toplantılar seyyar esnafa yardım etmek için de yapılabilir. Seyyar esnaf perişan durumda, hepsi aç" şeklinde konuştu. Seyyar satıcılar, Başkan Durak'ın isteği üzerine eylemlerine son verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 15:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?