5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sokak çocuklarına anlamlı bağış

Adana'da Sokak Çocukları Derneği tarafından düzenlenen yeni yıl kutlamasında sokak çocukları gönüllerince eğlenme fırsatı bulurken, kutlamaya sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte katılan bir ilköğretim okulu öğrencisi, harçlıklarından biriktirdiği 60 YTL'yi derneğe bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi.

Adana Sokak Çocukları Derneği tarafından dernek binasında düzenlenen yeni yıl kutlamasında sokak çocukları gönüllerince eğlendi.

Yeni yıl kutlamasında Manas İlköğretim Okulu öğrencilerinin getirdiği yılbaşı pastası çocuklar tarafından hep birlikte kesilirken, Kürşat Gülbahar isimli 2. sınıf öğrencisi ise okul harçlıklarından biriktirdiği 60 YTL'yi Sokak Çocukları Derneği'ne bağışladı. Gülbahar, 60 YTL'yi Dernek Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu'ya teslim ederken, "Onların bizden daha çok ihtiyacı var" dedi.

Kutlama sırasında bir açıklama yapan Aksu ise sokak çocukları için bir çok projeye imza attıklarını belirterek, "Yorulduk ama pes etmedik. Yorgunluğumuzu her zaman tatlı yorgunluk olarak gördük. Proje çalışmalarımızın yanı sıra geleneksel çalışmalarımızı da bırakmadık. Bugünde çocuklarımızla beraber geride bıraktığımız bir yılın yorgunluğunu atıyoruz. Kutlamamızda bizleri yalnız bırakmayan Manas İlköğretim Okulu öğrencilerine teşekkür ederken, yeni yılın toplumumuza güzel günler getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dernek üyesi çocuklar, ilköğretim okulu öğrencileriyle birlikte oynayarak yeni yılı kutlarken, ilköğretim okulu öğrencileri getirdikleri hediyeleri dernek üyesi çocuklara armağan etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 16:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?