4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

SP Adana örgütü, AB'nin küstah tavrını eleştirdi

Saadet Partisi (SP) Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, Avrupa Parlamentosu'nun aldığı kararla Türkiye'ye karşı küstah tutumundan vazgeçmediğini ve bundan sonrada vazgeçmeyeceğini bir kez daha gösterdiğini bildirdi.
Cengil, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) 3 Ekim müzakereleri öncesi "Kıbrıs Cumhuriyeti'ni ve Ermeni soykırımını kabul edin" kararına sert tepki gösterdi. AB'nin Türk halkına verebilecek hiç bir şeyi olmadığını belirten Cengil, şunları kaydetti:
"Avrupa Parlamentosu hiç bir şekilde kabul edilmemesi gereken 3 önemli taviz istemektedir. Aynı şekilde bunların devamının geleceğini de işaret etmiştir. Avrupa Parlamentosu almış olduğu bu kararla, Türkiye'ye karşı küstah tutumundan vazgeçmediğini ve bundan sonrada vazgeçmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Bütün bunlardan sonra bu tek taraflı sevdadan artık vazgeçmeyecek miyiz? Kafamızı ne zaman kumdan çıkartacağız? AB'nin Türk halkına verebileceği hiç bir şey yoktur. Hala umut dağıtmanın da bir mantığı kalmamıştır. Bugüne kadar olup bitenlerden ders alarak, zararın neresinden dönülürse kardır anlayışıyla AB'nin Türk halkına verebilecek hiç bir şeyinin olmadığının farkına varmalıyız artık."
Ne bayram havasına ne de matem havasına girmeye gerek olmadığını ifade eden Cengil, Türkiye'nin tarihi misyonunun farkına varıp lider ülke olmaya soyunması gerektiğinin altını çizdi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 19:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?