5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tabela krizinde "az kalsın ölüyordu"

Adana'da belediye ekiplerinin tabelasını sökmesine tepki gösteren bir dershane sahibi, intihar teşebbüsünde bulundu. Çevrede toplanan vatandaşların bazıları dershane sahibine destek verirken bazıları da tepki gösterdi.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi'nde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren özel bir dershanenin sahibi olan Sinan Ö. isimli şahıs belediye ekiplerinin dershanenin tabelasını sökmek istemesine tepki göstermek için intihara kalkıştı. Dershanenin çatısına çıkan dershane sahibi Sinan Ö., yıkım ekiplerini atlamakla tehdit etti. İntihar teşebbüsü yaklaşık bir saat sürerken çevrede toplanan vatandaşlar "Sinan bey atlama. Seni destekliyoruz" diyerek alkışlarıyla tempo tuttu. Dershane müdürünün intihar girişimini desteklemeyen meraklı vatandaşlar ise "A'sı yıkıyorsa B'si de yıkılmalıdır. Dershanelere milyarlarca para ödeniyor. Benim çocuğum dershaneye gidemiyor. Benim de çıkıp intihar etmem lazım. Devletin kanunları neyse o uygulanmalıdır" diye tepkisini dile getirdi.

Binanın çatısında intihar girişiminde bulunan dershane sahibine, çatıya çıkan öğretmenler de destek verirken, yıkım kararının ertelenmesiyle Sinan Ö. eylemine son verdi. Dershane sahibi Sinan Ö., ifadesi alınmak üzere polis ekipleri tarafından merkeze götürülürken, görevli bir öğretmen de "Bu insana insanlar çocuklarını emanet ediyor. Yapmayın arkadaşlar. Şov yapmıyor. Hakkını arıyor" şeklinde konuştu. İntihar teşebbüsünden dolayı dershanede eğitime ara verilirken, olaydan etkilenen öğrenciler binayı boşalttı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 17:40:41
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 19:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?