5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tabela savaşları Adana'da

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin uyguladığı tabela kirliliğinin sona erdirme çalışmalarından sonra aynı uygulama Adana Büyükşehir Belediyesinde yürürlüğe koyuldu. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Reklam ve İlan Vergisi Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

Bu konuda iş yerlerinin standartlara uymayan tabelalarını kaldırılma çalışmaları yoğunluk kazandı. Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu yaptığı çalışmalar kapsamında Adana’nın 34 bulvar ve caddesinde bu konuda 5086 tabela sahibine ihtarda bulundu. Kentin meydan, ana cadde ve bulvarlarını çirkinleştiren tabelaların büyük bir bölümü kaldırıldı.

Ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı ihtarname verilen iş sahiplerinden 153’üne 125’er ytl. Ceza kesildiğini, 747 tabelanın söküldüğünü, 2300 tabela sahibinin de “uygunluk belgesi” almak için Kentsel Tasarım Bürosu’na başvurduğunu belirtti. Kent sakinleri de şehrin, görüntü kirliliği yaratan bu bu  tabelalardan arındırılmasının, çağdaş bir görünümde olan Adana’ya daha büyük bir renk katacağı görüşünde.

Cemile Yücel - Kenthaber / Adana - Fotoğraf - İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 17:02:35
Güncelleme :15 Eylül 2005 Perşembe 21:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?