5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tarım sektörünün kötü durumundan Demirel dönemi suçlandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Abdullah Doğru, Türkiye'de sorunlarıyla gündemden düşmeyen tarım sektörünü "Demirel politikaları"nın bu hale düşürdüğünü iddia etti.

Seyhan Otel'de yapılan AK Parti 14. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Abdullah Doğru, "Son dönemlerde Adana'da birileri tarafından siyasallaştırılan çiftçi problemleri ile 'Siz sokağa çıkamazsınız, gittiğiniz yerlerde sizlere domates atarlar, yuhalarlar, çiftçi perişan, öldü, çiftçiyi mahvettiğiniz' gibi geçmiş dönemdeki klasik Demirel siyasetini güden insanların yapmış olduğu siyasetin ne kadar boş, ne kadar yalan olduğunu hep birlikte gördük. Benim çiftçim, benim köylüm, benim esnafım diye diye Türkiye'yi soyanların ülkeyi ne hale getirdiğini hep birlikte gördük. AK Parti'nın farkını da bu dönemde gördük" dedi.

Ülkede, çözülmesi gereken yığınla problemler olduğunu belirten Doğru, "Bu da doğaldır. Ama geçmişle karşılaştırdığımızda yine köylümüz, çiftçimiz, esnafımız 'yine umut, çare sizde' diyor. Vatandaşımız, umudunu AK Parti'den başka bir partide aramamalıdır. Beklenti yine bizleriz. Onun için sorumluluğumuz daha arttı. Onun için daha fazla çalışmak zorundayız. Üzerimizdeki yük çok fazla. Bundan sonraki süreçte hepinizden daha özverili çalışma bekliyoruz. Halktan kopmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ben belediye başkanı olduğum günden itibaren zengin düşmanı değilim, ama hiçbir zengin sofrasında iftarımı açmadım" dediği gibi, Adana'daki yetkili, partili belediye başkanları ve iş adamlarının da önümüzdeki Ramazan ayını dikkate alarak yoksul vatandaşların içerisinde onların fakir soflarında yer almaları gerektiğine işaret eden Doğru, "Biz gücümüzü baronlardan, sermaye sahiplerinden almadık. Biz gücümüzü Allah'tan sonra halktan alıyoruz. O halkın içinden koptuğumuz gün bizim sonumuz gelmiş demektir. O halkın içinden koptuğumuz gün, hassasiyetlerini taşımadığımız, acılarına paylaşmadığımız gün sonumuz gelmiş demektir. Biz siyaseti kendimize rant, zenginlikler, etki alanı oluşturalım, güç elde edelim diye yapmıyoruz. Bakmayın piyasadaki iftiralara, dedikodulara, sahtekarların çıkarttığı sözlere. AK Parti ailesi içinde kendisine kişisel rant elde etmek üzere siyaset yapan hiçbir arkadaşımızı barındırmamız mümkün değildir. Buna da inanıyoruz. Siyaseti yapılacak çalışmalarda kendilerine güç göremeyenler bir yandan iftira atarak, belden aşağı atarak yıpratmaya çalışabilirler. Biz bu konularda uyanık olacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti'lilerin sıradan, hasbelkader sokaktan geçerken gelmiş insanlar olmadığını, bu parti kurulduğu günden itibaren 'sizi iktidara getirmezler, hapse atarlar, işlerinizden olursunuz' diyenler olduğuna da dikkat çeken Doğru, "Biz o dönemde acı çektik, gözyaşı döktük, koştuk, koşuşturduk, bir ideal üzerine çalıştık, iş olsun diye değil. Bu partinin sahipleri olarak bu hassasiyetlerimizi kesinlikle kaybetmeden devam edeceğiz. Biz helali de, haramı da, hakkı da batılı da, iyiyi de kötüyü de, doğruyu da, yanlışı da, adamı da, adam sıfatı ile gezenleri de biliriz. Biz adamlarla beraberiz. Adamlarla yola devam edeceğiz. İdealleri olmayan, heyecanı olmayanlarla bir yere varmamız mümkün değil zaten. Hem yerel, hem genel iktidarda Adanalı bizim her hareketimizi görüyor. Örnek, emin, dürüst, güzel, namuslu, edepli, ahlaklı insan olmak mecburiyetindeyiz. Yorgunluklar olabilir. Bu bir maraton. Yeni takviyelerle yola devam edeceğiz. Adana'da 9 milletvekili, 32 belediye başkanı, 270 belediye meclis üyesi, 39 il genel meclisi üyesi, 600 küsur teşkilat mensubuyla bu kadar güzelliği hiçbir parti yaşamamıştır. Varsın desinler şu kadar adam aldırdılar, şu kadar ihaleleri şu partililer aldı desinler, ama yeter ki 'AK Parti'liler hırsız, AK Parti'liler arsız, AK Parti'liler güvenilmez, sahtekar demesinler. Hepsine katlanırız" şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, daha önce bir meclis toplantısında gündem dışı olmasına rağmen tartışmaya açılan mısır üreticisinin konumuyla ilgili, Ankara'da yaptığı çalışma ve araştırmalar sonucu, geçen yıl verilen fiyatla, bu yıl verilen fiyat arasındaki farkın, görevden alınan tarım eski bakanının yanlış hesabından kaynaklandığına kanaat getirdiğini söyledi. Toplantının kalan bölümü basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 17:07:20
Güncelleme :25 Eylül 2005 Pazar 17:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?