2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

TEDAŞ ekipleri saldırıya uğradı

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Hamam köyünde kaçak kontrolü yapan TEDAŞ ekibi, bir grubun saldırısına uğradı.

TEDAŞ Adana İl Müdürlüğü'nden gelen ve Kozan Müessese Müdürlüğü çalışanlarının da yer aldığı 70 kişilik ekip, ilçeye bağlı köylerde genel kaçak kontrolüne başladı. Arslanlı köyündeki çalışmalarını tamamlayan ekipler, Hamam köyünde de kontrollerini sürdürdü. Daha önce de hakkında kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle TEDAŞ tarafından dava açılan ve kuruma 4 bin YTL'nin üzerinde borcu olduğu bildirilen Resul Burhan B. ile Mehmet Emin B. adlı kardeşlerin elektriğini kesmeye giden ekipler saldırıya uğradı.

Demir sopalarla gerçekleştirilen saldırıda, Atilla Bayrakçı'nın kullandığı TEDAŞ'a ait 34 AE 0926 plakalı kamyonetin camları kırıldı. Olayda yaralanan olmazken, araçta maddi hasar meydana geldi. Resul Burhan B. ile Mehmen Emin B., jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Kozan TEDAŞ Müessese Müdürü Alkan Kutluhan Ünüvar, yaptığı açıklamada, olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, "Zarar verilen bu araç kişilere ait değil, devletimize aittir, yani hepimizindir. Bunda tüyü bitmemiş yetimin bile hakkı bulunmaktadır. İnşallah bundan sonra böyle bir olayla karşılaşmayız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 12:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan çoban IP: 85.104.217.xxx Tarih : 15.01.2008 22:59:10

Allahtan korkmayan devletten korkarmı..!!bütün kaçak kullananlar nasıl bir haksızlık yaptıklarının farkında degiller sanırım..kimsenın devlet malına zarar vermeye hakkı yoktur.onların kullandıkları kaçak eletrik bizlerin cebinden çıktığını unutmayın...bu gibi insanları insafa çagırıyorum..teşekkürler..