5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Teşekkürlü yıkım

Adana'da dün yaşanan olaylı yıkımın ardından, bugün de "teşekkürlü yıkım" gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi'nin, 5216 Sayılı Yasa'ya dayanarak ana cadde, bulvar ve meydanlara yakın yerlerde "imara aykırı" şekilde inşa edilen yapılara yönelik başlattığı yıkım çalışmaları bugün de devam etti. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Cankur Ekipleri Sular Mevkii'ndeki bir büfeyi, işyeri sahipleriyle el sıkışarak yerle bir etti.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Arslan, işyeri sahibi Ramazan Alyakut ve kiracısı Servet Demir ile görüştükten sonra el sıkışarak yıkımı başlattı. İşyeri sahibi Alyakut, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a ihbarlı yıkımından dolayı teşekkür ederken, haklarının ödeneceğinden de şüphesi olmadığını söyledi.
Büfede Tekel ve Sayısal Loto Bayiliği yapan Servet Demir de 25 yıldır aynı işyerini çalıştırdığını ve en son 8 milyar kira ödediğini belirterek, Başkan Durak'ın mağduriyetini gidermesini istedi.
Demir'in geriye dönük kira ödediğini belirten Zabıta Müdürü Arslan da Başkan Durak için, "20 senedir bu şehirde başkan, bugüne kadar niye yıkmamış ?" şeklindeki eleştirilere karşı, "O zaman yetkimiz yoktu. 5216 sayılı yeni yasayla yetki sahibi olduk. 3194 Sayılı İmar Kanunu'na aykırı yapılan tüm yapıları yıkacağız. Bu konuda vatandaşlardan ve basından bize yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.
..
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 15:33:47
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 15:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?