5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Türkmen şöleni pazar günü yapılacak

Kısa adı Türkmenler Birliği olan Çukurova Türkmenler Yardımlaşma, Dayanışma Derneği, Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan Çukurova Yörük Türkmen Şöleni'nin 2 Ekim Pazar günü Sarıçam piknik alanında yapılacağı bildirildi.

Şölenle ilgili olarak, Merkez Park içerisinde bulunan Yörük çadırında bir basın toplantısı düzenleyen Tertip Komitesi Başkanı Cumali Yakan, Cumhuriyet Bayramı'nın 82. yıldönümü nedeniyle şölen alanına gelen herkese Türk Bayrağı dağıtacaklarını söyledi.

Yakan, vatandaşların dağıtılan bayrakları şölen gününe kadar ev ve iş yerlerinde dalgalandırmalarını isteyerek, "Bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlenecek olan şölende sahne alacak isimlerle adeta yıldızlar geçidi yaşanacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi mehter takımının renklendireceği şölende, Türk Halk Müziği sanatçıları ve halk ozanları Hilmi Şahballı, Gül Ahmet Yiğit, Ahmet Şafak ve Melisa sahne alacak" diye konuştu.

Yakan, Ceyhan Belediyesi Güreş Kulübü'nün organizasyonuyla düzenlenecek olan müsabakalarla Cumhuriyet Güreş Pehlivanı'nın seçileceğini de vurgulayarak, şölen için şehrin 7 ayrı noktasından ücretsiz servis sağlanacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 16:15:16
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 18:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?