2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Yılancı Osman' yakalandı

ADANA’da, kaçırdığı kişileri canlı yılanla tehdit ederek para ve eşyalarını gasp ettiği için ‘Yılancı Osman’ lakabıyla anılan 44 yaşındaki Osman Aslan, aynı amaçla ayrı yaşadığı eşinin arkadaşının yeğenini kaçırdı. Yılan olmadığı için, koli bandı ve temizlik bezini hortuma sararak yılan görünümü verip genci korkutan ve cüzdanını alan ‘Yılancı Osman’ şikayet üzerine yakalandı.

Daha önce yılanlı gaspları nedeniyle 2 kez yakalanan, ancak hakkında şikayetçi bulunmayıp, delil de olmayınca serbest kalan Osman Aslan, 2 çocuğunun annesi Kudret Aslan’dan ayrılıp, 34 yaşındaki Meryem Gülle ile nikahsız yaşamaya başladı. Boşanmak istemeyen eşini ikna için baskı yapan Osman Aslan, geçen çarşamba günü öğle saatlerinde konuşma bahanesiyle yanına gitti. Eve gireceği sırada, evden çıkan oto tamir atölyesinde çalışan 17 yaşındaki K.G.’yi gören Aslan, “Burada ne geziyorsun?” diye sordu.

Aslan, eşinin kadın arkadaşının yeğeni olduğunu söyleyen K.’yi tehdit edip, zorla 01 YP 218 plakalı minibüse bindirerek kaçırdı. El ve ayaklarını bağladığı genci, nikahsız eşi Meryem Gülle ile yaşadıkları Mahfesığmaz Mahallesi’ndeki eve götüren Aslan, iddiaya göre bir odada rehin tuttuğu K.’yi koli bandı ve bulaşık bezi kullanarak yılana benzettiği hortumla korkutup, “Ben imam nikahlı karın Meryem Gülle’yi kaçırıp öldürecektim” dedirtti, sesini de teybe kaydetti. Aslan, gencin içinde 15 YTL bulunan cüzdanı da gasp etti.

POLİSİ GÖRÜNCE BALKONDAN BIRAKTILAR

K.’nin kaçırıldığını görüp, 155’i arayan vatandaşlar olayda kullanılan minibüsün plakasını bildirdi. Kontrolde, minibüsün ‘Yılancı Osman’a ait olduğunu saptayan polis, bulunabileceği adresleri araştırıp, kaldığı evi saptadı. Polisin geldiğini gören Osman Aslan ile 35 yaşındaki kardeşi Yılmaz Aslan, yeğenleri 26 yaşındaki Mehmet, 34 yaşındaki Necati ve Meryem Gülle, K.G.’yi evin ikinci kat balkonundan sarkıtıp serbest bıraktı. Zanlılar, polise de “Biz kimseyi kaçırmadık” dedi. Ancak, evde yapılan aramada K.G.’ye ait cüzdan, ayakkabı, motosiklet anahtarı ile K.’nin ses kaydı bulunan kaset ele geçti.

Osman Aslan, 2 yeğeni ve nikahsız eşi gözaltına alındı. ‘Zorla adam kaçırmak, tehdit ve şantaj’ iddiasıyla sorgulanan Aslan, F.’nin nikahsız yaşadığı eşini öldürmeye çalıştığını iddia etti. 4 zanlı, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Serbest kalan K.G. ise, “Zorla minibüse bindirdikten sonra el ve ayaklarımı bağlayıp, beni yılanla tehdit ettiler. Sonra hortumla dövdüler. Cep telefonum ile 15 YTL’mi gasp ettiler” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 12:39:23
Güncelleme :11 Ocak 2008 Cuma 12:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?