5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yurtlarda dayak gelenek olmuş

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (YURT-AYDER) Adana Şube Başkanı Osman Yıldız, ''Adıyaman Yetiştirme Yurdu'nda kaldığım dönemde yurt müdürümüzden hortumla dayak yedim" dedi.

Yıldız, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, ''Bu ortamda yaşayan kimsesiz çocuklara uygulanan şiddetin her zaman var olduğunu'' ifade ederek, söz konusu olayın kamuoyuna yansımasıyla sorunun yeniden gündeme taşındığını söyledi.

Yurtta kaldığı dönemlerde benzer olaylarla karşılaştığını vurgulayan Yıldız, Adıyaman Yetiştirme Yurdu'nda kaldığım dönemde yurt müdüründen hortumla dayak yediğini belirtti. ''Bu, maalesef olağan bir olaya dönüşmüş durumda'' diyen Yıldız, olayla ilgili Malatya'ya müfettiş gönderilmesinin yerinde bir davranış olduğunu, aynı uygulamanın tüm yurtları kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (YURT-AYDER) Adana Şube Başkanı Osman Yıldız, ''Adıyaman Yetiştirme Yurdu'nda kaldığım dönemde yurt müdürümüzden hortumla dayak yedim. Bu, maalesef olağan bir olaya dönüşmüş durumda'' dedi.

Yıldız, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, ''bu ortamda yaşayan kimsesiz çocuklara uygulanan şiddetin her zaman var olduğunu'' ifade ederek, söz konusu olayın kamuoyuna yansımasıyla sorunun yeniden gündeme taşındığını söyledi.

Yurtta kaldığı dönemlerde benzer olaylarla karşılaştığını vurgulayan Yıldız, Adıyaman Yetiştirme Yurdu'nda kaldığım dönemde yurt müdüründen hortumla dayak yediğini belirti. Olayla ilgili Malatya'ya müfettiş gönderilmesinin yerinde bir davranış olduğunu, aynı uygulamanın tüm yurtları kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

Yetiştirme yurtlarındaki tüm hizmetlerin devlet tarafından verilmesi gerektiğini belirten Yıldız, ''Ancak, hükümet değişince personel de değişiyor. Ayrıca, bu durum çocuklar üzerinde de olumsuz etkiler yaratıyor'' dedi.

Yetiştirme yurdundan ayrılarak YURT-AYDER'in Sığınma Evi'ne yerleştiğini belirten Z.A. (17) da televizyonda olayları izlerken eski günlerine tekrar döndüğünü ifade ederek, burada yaşayanların sevgiye ihtiyacı olduğunu ve şiddeti hak etmediklerini söyledi.

Dernek üyesi Süleyman Yavaş ise ''benzer olayların sürekli yaşandığını'' ifade ederek, ''yurttan kaçan çok sayıda çocuk bulunduğunu ve sokaklarda barındıklarını'' kaydetti.

Aybars Ertan / Kenthaber - Adana
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 09:22:54
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 11:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?