5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yüzer evler karaya çekilince ortalığı yılan bastı

Adana'da Seyhan Baraj Gölü'nde görüntü kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle yüzer-gezer evler, düzenlenen operasyonla gölden çıkarıldı. Yüzer-gezer evlerin altına yerleşen onlarca yılan etrafa kaçtı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana İl Tarım Müdürlüğü, Adana İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun Seyhan Baraj Gölü'nde görüntü kirliliğine neden olan ruhsatsız yüzer-gezer evlere yönelik düzenlediği operasyonlar devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Aslan idaresindeki zabıta ekipleri çevik kuvvet ekipleriyle birlikte gölde bulunan ve daha önce sahiplerini uyardıkları yüzer-gezer evleri gölden çıkarttı. Karaya çekilen evlerin altına sığınan yılanların etrafa kaçışması ise paniğe neden oldu. Boyları 1-2 metre arasında değişen onlarca yılan teknelerin altından yeniden suya ilerleyerek kaçışırken, vatandaşlardan bazıları ise yılanları elleri ile yakaladıktan sonra tekrar doğal ortamına bıraktı.

Yüzer-gezer ev operasyonlarının devam edeceğini söyleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Aslan, gölde bulunan 197 adet yüzer-gezer eve 1 hafta ihtarda bulunulduğunu, ancak ihtara rağmen gölden çıkarılmayanları çevik kuvvet polisi desteğinde çıkarıldıklarını belirtti.

Bu arada, bazı yüzer gezer ev sahipleri ise operasyona tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 14:48:30
Güncelleme :15 Eylül 2005 Perşembe 21:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?