16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

118 sağlıkçı göreve başladı

Sağlık Bakanlığı'nın sağlık personeli ihtiyacı olan yerlerde görevlendirilmek üzere Adana'da ataması yapılan 118 vekil ebe ve hemşire, verilen eğitim sonrası göreve başladı.
 
Vekil ebe ve hemşirelerin görevlendirilmesi ile ilgili proje çerçevesinde Adana'da özellikle sağlık personeli temininde güçlük çekilen bölgelerin belirlendiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, 98 ebe ve 20 hemşire ile toplam 118 sağlık personelinin 29 Eylül tarihinde göreve başlamasının sağlandığını kaydetti.
 
Göreve başlayan sağlık personeli, adaptasyon süreci içerisinde görevleri ile ilgili olarak eğitimden geçirilirken; İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Yücel Çomu ve Sağlık Ocakları Şube Müdürü Dr. Ahmet Yönder ebe ve hemşirelerin görev, yetki ve sorumlulukları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şubesi'nde görevli Dr. Figen Ağca gebe ve loğusaların izlenmesi, 15-49 yaş kadınların takibi, Bilgi İşlem ve İstatistik Şube Müdürü Dr. Erman Tokbay Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde önümüzdeki günlerde başlayacak olan nüfus tespitlerinin yenilenmesi ile ilgili yapılacak kampanyanın daha etkin ve kaliteli olması için ETF (Ev Halkı Tespit Fişi) formlarının doldurulması konularında vekil ebe ve hemşirelere bilgiler verdiler.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 10:48:34
Güncelleme :7 Ekim 2006 Cumartesi 18:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?