16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Hastanede sinema keyfi

Adana Başkent Hastanesi'nde hastalar, hem tedavi oluyor hem de sinema salonunda film izliyor. 

Adana Başkent Hastanesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Noyan, yaptığı açıklamada, Adana'da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katılımıyla 3.'sünü açtıkları Başkent Hastanesi Kışla Yerleşkesi'nde onkoloji, radyoterapi, nefroloji, diyaliz, diş, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verdiklerini söyledi. 

Başkent Hastanesi Kışla Yerleşkesi'ndeki sinema salonunda hastalarla yakınlarına haftanın 6 günü film izleme imkanı sunduklarını söyleyen Noyan, "Bu uygulamayı hasta ve hasta yakınlarının hastanedeki boş zamanlarını kaliteli ve eğlenceli geçirmesi için başlattık. Hastane bünyesinde bulunan 500 kişilik sinema salonunda haftanın 6 günü eğitim amaçlı kısa metrajlı filmler gösterime giriyor. Hastanemize gelen hastalar hem tedavi oluyor hem de keyifli tedavi süreci geçiriyor" dedi. 

Sinema salonunda ayrıca haftada bir kez sosyal amaçlı olarak personele vizyona girmiş filmleri seyretme imkanı sunduklarını vurgulayan Noyan, "Çok yoğun tempoda çalışan personelimiz sinemaya gitme imkanı bulamıyor. Haftada bir kez onların ayağına sinemayı getiriyoruz. Vizyona girmiş yeni filmleri hastane sinemasında izleyebiliyorlar" diye konuştu. 

Noyan, ayrıca hastanelerinde hasta ve hasta yakınlarıyla personele yemeklerin ücretsiz verildiğini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 12:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?