16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Yaralı çocuk sahipsiz kaldı

Adana'da 5 gün önce bir otomobilin altında kalarak, bacaklarından ve başından yaralanan, kolları egzozdan yanan ve omzunda kırıklar meydana gelen 5 yaşındaki çocuk, götürüldüğü hastanelerde sağlık durumunun iyi olduğu ve boş yatak bulunmadığı gerekçesiyle yatırılamayınca, evlerinde tedavi olmayı bekliyor. 

Edinilen bilgiye göre, Narlıca Mahallesi'nde oturan Ayten Kurttepe (31), geçtiğimiz Pazar günü çocukları Ali İhsan Ergün (5) ile Gülbahar'ı (6) Merkez Park'ta gezdirdikten sonra evlerine dönmek için yola çıktı. Galleria İş Merkezi önündeki kaldırımda yürürken, 5 yaşındaki Ali İhsan Ergün, bir anda annesinin elinden kurtularak Fuzuli Caddesi'nden karşıya geçmek istedi. Ali İhsan Ergün, sürücüsü tespit edilemeyen bir otomobilin altında kalarak yaralandı. 

Bacaklarından ve başından yaralanan, kolları egzozdan yanan ve omuzlarında da kırıklar meydana gelen Ali İhsan Ergün, olay yerine çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. İddiaya göre, yaralı Ali İhsan Ergün, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından "önemli bir şeyi olmadığı" gerekçesiyle taburcu edildi. 

Ali İhsan Ergün'ün annesi Ayten Kurttepe, eve döndükten 2 saat sonra oğlunun acılar içerisinde kıvranmaya başladığını belirterek, "Çocuğumu hastaneye götürmek için ambulans çağırdım. Ambulans bizi tekrar Adana Numune Hastanesi'ne götürdü. Hastanedeki görevliler, 'Biz sizi taburcu etmiştik. Niye geldiniz?' diyerek boş yatak olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi. Sonra çocuğumu kucağıma alarak Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Burada da çocuk cerrahi servisi olmadığı gerekçesiyle kabul etmediler. Hastane görevlileri bizi ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Buradaki doktorlar da ağrı kesici yaptı. Acil serviste sabah saatlerine kadar beklettikten sonra 'Bir şeyi yok' diyerek oğlumu taburcu ettiler" dedi. 

SSK'lı olduğu halde hastanelerden faydalanamadığını söyleyen Kurttepe, "Çocuğumun ayaklarında ve başında yaralar var. Kolları otomobilin altında kaldığı için egzozdan dolayı yanmış. Omuzlarında kırık var. Kollarındaki yanan bölgelere yama yapılması gerekiyor" diye konuştu. 

Eşi kamyon şoförlüğü yapan Ayten Kurttepe, oğlunu pansuman yaptırmak için semtteki 3 sağlık ocağına götürdüğünü söyleyerek, "Sağlık ocaklarındaki görevliler, personellerinin yıllık izinde olduğunu, bu yüzden pansuman yapamayacaklarını söyledi. Ancak son gittiğim sağlık ocağında bir temizlik görevlisine yalvararak oğluma pansuman yaptırdım. Yetkililere yalvarıyorum, ne olur çocuğumu tedavi ettirin" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 10:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?