5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Çocuklar burada çok mutlu

Malatya 0-6 Çocuk Yaş Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yaşanan tüyler ürpertici olaylar Adana'da da vatandaşların yoğun tepkisini yol açtı.

Olayı televizyondan izleyen çok sayıda vatandaşın Adana Çocuk Sitesi'ne bizzat gelerek ya da telefon ederek tepkilerini ortaya koydukları belirtildi. Adana Çocuk Sitesi'nde barınan çocuklar ise, "Burada çok mutluyuz" dedi.

Adana Çocuk Sitesi Müdürü Kamil Ünlü, dün akşam televizyonda görüntüleri izlediğinde tüylerinin ürperdiğini belirterek, "Hiçbir kuruluşumuzda böyle olayların olabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Biz burada çocuklarımızı el üstünde tutuyoruz. Hepsi kontrolümüz altında. Onları en iyi şekilde nasıl yetiştiririzin gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Müdür Kamil Ünlü, televizyonda haberi izleyen birçok vatandaşın da bugün sabahtan itibaren kuruma gelerek, telefon ederek tepkilerini dile getirdiklerini ifade ederken, "Hakikaten vatandaş da infial içinde. Bu olayın münferit olarak değerlendirilmesini istiyorum. Genel olarak böyle bir olayın yaşandığını düşünmek bile istemiyorum" şeklinde konuştu.

Adana Çocuk Sitesi'nde halen 0-6 yaş grubunda 52, 7-12 yaş grubunda 85, 12-18 yaş kız yetiştirme grubu olarak 45 çocuğun bulunduğunu, ancak genel olarak 302 çocuğa hizmet verdiklerini ifade eden Ünlü, sitede kalan çocukların öncelikle sağlıklı gelişimi için çalıştıklarını ve eğitim imkanlarından yararlandıklarını, sosyal ve kültürel etkinlerde de bulunduklarını kaydetti. Ünlü, sitede kalan çocukların en büyük eksiğinin de "sevgi" olduğuna işaret ederek, "Anne sevgisinin yerini hiçbir şey tutmuyor. Bu nedenle çocuklarımıza anne ve babanın sevgisini veremediğimiz bir gerçek. Aileler ve yakınları çocuklara daha yakın olmalı" açıklamasını yaptı.

Bu arada Adana Çocuk Sitesi'nde 7 yıldır gönüllü olarak hizmet veren Necla Altındağ da, çocukları çok sevdiğini ve onlardan ayrı yaşayamadığı için gönüllü hizmetini kesintisiz sürdürdüğünü söyledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 20:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?