5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Hastane müjdesi!

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Adana'ya 400 yataklı devlet hastanesi yaptıracağı bildirildi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile birlikte Ankara'ya giden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Adana Milletvekili Abdullah Torun, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile temaslarda bulunarak Adana'ya 400 yataklı bir hastane yapılması için onay aldı.
Hastanenin inşa edileceği Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki İl Tarım Müdürlüğü arazisini gezen Başkan Durak ve Torun, TOKİ'nin Adana'ya 8 bin konuttan sonra 400 yataklı devlet hastanesi yaptıracağını söyledi.
TOKİ'nin konut atağından sonra Adana'ya hastane de yaptırmasının çok önemli olduğunu belirten Durak, "TOKİ, toplu konut yapmanın yanı sıra, o bölgeye altyapı hizmetlerini de getiriyor. Ayrıca okul, cami, alışveriş merkezlerini de yapıyor. Torun ile birlikte Ankara'daki görüşmelerimiz sonucu Adana'ya 400 yatak kapasiteli bir de hastane yapılacak. Bu hastane, Adana'da bugüne kadar yapılan tüm devlet hastanelerine bedel olacak" dedi.
AKP Adana Milletvekili Abdullah Torun ise Adana'da devlet ve özel hastanelerin tümünün 2 bin 200 yatak kapasiteli olduğunu, bu kapasitenin 5 bine çıkartılması gerektiğini ifade etti. Tarsus'ta meydana gelen bir trafik kazası sonrası hastane yapılması fikrinin oluştuğunu belirten Torun, "Tarsus'ta kaza geçiren bir vatandaşımız ağır yaralı olarak Adana'ya getirilmiş, tüm devlet hastanelerini dolu olunca hastayı kabul etmemişler. Sonunda Numune Hastanesi'ne bırakıp gitmişler. Şahıs orada vefat etmiş. Bu konu beni çok üzdü" şeklinde konuştu.
Adana'daki devlet tarafından yaptırılan diğer hastanelerin 97 bin 756 metrekare alana sahipken, TOKİ'nin yaptıracağı devlet hastanesinin merkez Yüreğir İlçesi'ndeki kullanılmayan İl Tarım Müdürlüğü'ne ait 100 bin metrekarelik bir alana inşa edileceği kaydedildi.
..
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 17:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?