5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

İsyan ettiren rezalet!

Adana'da 3 katlı bir evde çıkan yangında dumandan zehirlenen kadın, ambulans gelmeyince, sedyeyle polis aracına bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Yangın sırasında, 5 yaşındaki çocuk babası tarafından kurtarılırken, 2 kadın da evlerinin balkonlarından atlayarak kurtuldu.

Alınan bilgiye göre olay, saat 09. 30 sularında merkez Seyhan İlçesi, Yurt Mahallesi, 12. sokak 11 numaradaki 3 katlı evin zemin katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede alevler evi sardı. Yatak odasında uyuyan Ercan Akyürek (35), uyandığında evin duman ve alevler içinde kaldığını görünce 5 yaşındaki oğlu Hakan'ı da kucağına alıp alevlerin arasından dışarı çıktı. Bu sırada, evin ikinci katında oturan Yasemin Özek (41) balkondan atlayarak kurtulurken ayakları kırıldı. 3. katta oturan ev sahibi Nazife Akyürek ise balkondan aşağı sarkıp yere atlayarak yangından kurtuldu.

Bu arada, yangının büyüdüğü evin birinci katında oturan Meryem Akyürek'in (30) dışarı çıkamayarak banyoda mahsur kaldığı anlaşıldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürürken, Cankur ekipleri de banyoda mahsur kalan baygın haldeki Meryem Akyürek'i dışarı çıkardı.

Ambulans gelmeyince Cankur ekipleri, sedyeye yatırdıkları kadına oksijen verdi. Ambulansın uzun süre olay yerine gelmemesi üzerine dumandan zehirlenen kadın yatırıldığı sedyeyle birlikte polis aracına bindirilmek istendi. Ancak aracın kapıları kapanmadı. Zehirlenen kadının eşi Ercan Akyürek, ambulansın gelmeyişine küfürler ederek tepki gösterdi.

Meryem Akyürek bindirildiği polis otosuyla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Akyürek'in hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

Bu arada, evlerinin balkonundan atlayan Yasemin Özek ile Nazife Akyürek olaydan yarım saat sonra gelen ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayın şokunu üzerinden atamayan ve ayakları kırılan Yasemin Özek, alevlerin pencereyi sarması üzerine, balkondan aşağı atladığını ve ayağından yaralandığını anlattı. Üçüncü katta oturan Nazife Akyürek ise, dumanlar yükselince balkondan sarkarak aşağı atladığını belirterek, yangını 5 yaşındaki torunu Hakan Akyürek'in çıkarmış olabileceğini söyledi.
İtfaiye yetkilileri yangının çıkış sebebinin araştırıldığını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 15:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?