4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

SES'ten protesto eylemi

Adana'da protesto gösterisi yapan sağlık çalışanları, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı haklarını ödemeye çağırdı.

Eski SSK yeni Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, "Hastaneler halkındır satılamaz", Sağlık hakkı yaşam hakkıdır. Yaşamına sahip çık", "Dönerin getirisi bizden, götürüsü kimden", "SSK'ya ne getirdiniz, sadece emeklerimizi götürdünüz" yazılı döviz açarak, "Sermayeye değil, emekçiye bütçe" diye slogan attı.

SES Adana Şube Başkanı Dr.Mehmet Antmen de, 2006 yılı sağlık bütçesinin TBMM'de görüşüldüğünü ve geçmiş yıllardan farklı olmadığını belirterek, yine IMF direktörlerinin güdümünde bir bütçeyle karşı karşıyla olduklarını söyledi.

Bütçede, pastanın en büyük dilimlerinin faize ve savunmaya ayrıldığına dikkat çeken Şube Başkanı Antmen, "Bütçeden kamusal alana, yani insanlarımızın en temel ihtiyaçlarına ayrılan pay toplamı yüzde 20'yi geçmiyor. Eğitim, sağlık, sosyal hizmet gibi en hayati alanlara yeterince önem verilmediği ortada.

Aynı şekilde 70 milyonun sağlık sorununu çözmek için öngörülen pay yüzde 4.7'dir. Sorunlarımızın önemli bir kısmı bütçeden sağlığa ayrılan payın yüzde 3 gibi hiçbir Avrupa ülkesinde görülmeyecek kadar komik olmasından kaynaklanıyor. Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, biliyoruz ki aile hekimliği ticarethanedir, sağlıkta ticaret ölümdür.

Bizler herkese, eşit, ücretsiz ulaşılabilir, nitelikli sağlık hizmetinin mümkün olduğunu biliyoruz. Yeter ki vergide adalet sağlansın, paylaşımda öncelikler doğru tespit edilsin" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 21:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?