23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Belediye zabıtaları görev başında


Zabıta ekipleri, rutin çalışmalarına ek olarak vatandaşlardan bir süredir bu yönde gelen şikayetler doğrultusunda hafta boyunca Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü'nden gelen uzmanlar eşliğinde ortak denetimler yaptı. Denetimler sırasında, hileli ölçüm yaptığı tespit edilen bazı terazilere el konulurken, hijyen şartlarına uymayan işyerlerine gerekli uyarı ve para cezaları uygulandı. Bu arada işyeri açma ruhsatıyla ilgili eksiklikleri bulunan işyerlerine de gerekli uyarılar yapıldı.

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Çay, vatandaşların sağlığına ve kesesine yönelik olumsuzluklara karşı denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini söyledi. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün halk sağlığına olumsuz etki yapacak kişi ve kurumlara yönelik tavrının öteden beri belli olduğunu belirten Çay, "Sayın başkanımızın halkımızın sağlığına yönelik gösterdiği hassasiyet herkesin malumu. Bu nedenle işyerlerinde sağlıksız koşullara göz yumulması söz konusu olamaz" dedi.
Çay, mevcut yasalar gereği gıda satan işyerlerine yönelik denetimlerin yalnızca zabıta tarafından gerçekleştirilemediğini belirterek, yeni düzenlemelere göre gıda satan işyerlerindeki ürünlerin hijyen koşullarına uygun olup olmadığının denetlenmesinin Tarım İl Müdürlüğü'nün yetkisinde olduğunu kaydetti.

İlgili kuruluşlarla ortak denetim çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü dile getiren Çay, ekiplerin yaptığı rutin çalışmalara ek olarak vatandaşlardan bu yönde gelen şikayet ve ihbarların kendilerini yönlendirdiğini vurgulayarak,
"Vatandaşlarımızdan gıda satan işyerleriyle ilgili gelen ihbarlar bizlerin çalışmalarını olumlu şekilde yönlendiriyor. İnsan sağlığı konusunda gösterilen hassasiyet herkesin menfaatine olan bir durumdur. Bu nedenle her bir vatandaşımız kendisini bu konuda yetkili görmeli ve en küçük şüphesinde bile bizlere bunu bildirmelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 12:09:43
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 00:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?