28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Seyhan'a kültür merkezi müjdesi

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, belediye binasının yanında otopark olarak kullanılan alana "Seyhan Kültür Merkezi" yapılacağını söyledi. 

Öztürk, çok yakında temeli atılacak olan kültür merkezinin çok çabuk bitirileceğini ifade ederek, "Temeli atıldığı gün açılış davetiyesini dağıtacağız. Seyhan'ı bir kültür ve sanat merkezi yapmak en öncelikli hedefimizdir" dedi. 

Şehirlerin yaşayan birer organizma olduğuna işaret eden Öztürk, "Kaldırım, yol ve temizlik ne kadar önemliyse, kültür alanında gerçekleştirilecek çalışmalar da o kadar önemlidir. Tiyatro topluluğumuz Seyhan'daki tüm okullarda bugüne kadar tiyatro ile tanışmamış binlerce çocuğumuza ücretsiz kukla tiyatrosu gösterisi yapıyor. Yaz aylarında Barış Manço Bulvarı üzerindeki parkımızda binlerce insanımıza ücretsiz tiyatro gösterisi sergileniyor. 

Bu tiyatro kültürünün yaygınlaşması adına çok önemli bir hizmettir" diye konuştu.
Seyhan'ın Türkiye'nin birçok ilinden büyük olmasına rağmen bir kültür merkezinin olmadığını hatırlatan Öztürk, yapılacak olan bu kültür merkezi ile Seyhanlı'nın sanata doyacağını vurgulayarak, "Adana yıllarca hem dünyaya hem de Türkiye'ye nam salmış birçok sanatçı yetiştirdi ancak bir kültür merkezi yok. 

Oysa markalaşmış şehirlerde vatandaşların gidip dinleneceği, şehir stresini atacağı bir kültür merkezi olması gerekir. Seyhan Belediyesi'nin yanına yapacağımız kültür merkezinde sadece Seyhanlılar değil, tüm Adanalı stres atacak" şeklinde konuştu. 

Kültür merkezinin 1 yılda tamamlanacağının altını çizen Öztürk, şöyle devam etti:
"Seyhan Belediyesi hizmet binasının hemen yanına inşa edilecek olan merkezde ses geçirmez perdeyle ayrılmış 300 ve 700 kişilik 2 ayrı tiyatro ve konferans salonu, sergi salonları ile nikah dairesini bünyesinde barındıran kültür merkezi temeli atıldıktan sonra 1 yıl içinde tamamlanıp hizmete sunulacak. 

Ses geçirmez perde açıldığında, salonların birleşiminden oluşan ve bin kişi kapasiteli tek bir salon kullanıma hazır hale gelecek. Yola çıkarken, 'Seyhan bir kültür ve sanat merkezi olacaktır' hedefini önümüze koyduk. Bu hedefe ilerlerken de siz değerli sanatçılarımızın sanatlarını en uygun ortamlarda sergileyebilmeleri için bu merkezimizi inşa edeceğiz." 

Öztürk, dış cephesi ve içerisinde uygulanacak olan modern mimari tarzıyla belediye hizmet binasının hemen yanına yapılacak olan kültür merkezinin, tamamlandığında çok amaçlı ünitelerinde aynı anda binlerce kişinin kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 11:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan türker IP: 85.100.40.xxx Tarih : 30.10.2007 15:25:44

ses geçimez perde ile ilgili bilgi almak istemiştim yardımcı olrsanız teşekür ederim