18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şehit ailelerini ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Başkanı Hasan Yaman, devletin, hükümetin şehit ailelerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

MHP Seyhan İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Komisyonu Üyeleri Adana Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Celal Yüksel, şehit ailesi ve yakınlarının sorunlarını dile getirirken, "Vatanın, milletin selameti için askere giden çocuklarımız bir bir şehit düşerken geride kalan ailesi ve yakınları da büyük bir çaresizlik yaşıyor. Manevi anlamda devletin sıcak ilgisini yanımızda göremediğimiz gibi maddi yönden de yeterli destek verilmiyor. Ayda sadece 200 YTl maaş veriliyor. Bu rakamın günümüz şartlarında yeterli görülmesi mümkün değildir" dedi.

MHP Seyhan İlçe Başkanı Hasan Yaman da MHP olarak bütün şehit ailelerinin acısını derinden yaşadıklarını ifade ederek, "Vatanımızın milletimizi birlik ve bekası için canlarını verdi. Onların yerinde biz de olabilirdik. Teröriste gösterilen şefkat ve ilgiyi asıl hak eden insanlar şehit aileleridir. Bir insan, evladını, vatanı, milleti, bayrağı için şehit veriyorsa, devlet de ona destek olmalıdır. Bu sessiz çoğunluğun sesini duyan yok. Kişi başına milli gelirin 5 bin dolara çıktığını söylüyorlar. Madem öyle, en çok yardıma ihtiyaç duyan şehit ailelerine ayda 200 YTL'yi reva görmek mümkün mü? Bu ayıptır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 15:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?