23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Çevreyi kirletene ceza

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, kentte çevre kirliliğine yol açanlara ceza kesilmesi için zabıtaya tam yetki verdi.

Seyhan Belediyesi'nde "Zabıta Tembihnamesi'nin" temizlik zabıtasıyla ilgili değişiklikleri yapılırken, "Şehir Temizliği Katı Atıkların Toplanması ve Yönetimi" hakkında yönetmelik konuları da düzenlenen toplantıda görüşüldü. Zabıta ekipleri, alınan kararlar doğrultusunda sürücülere Trafik Yasası'nda öngörülen cezai yaptırımların yanında aracındaki çöplerle bulvar ve caddeleri kirleten sürücülere ceza tutanağı tanzim edebilecek.

Sürücülerin yanı sıra mesken ve işyeri sahiplerine de çevre temizliği konusunda daha hassas davranılacağı bildirilirken, Zabıta Tembihnamesi'nde öngörülen değişikliğe göre mesken ve işyerlerinin çevresini temizlemediği tespit edilenlere de ağır para cezaları uygulanabilecek.
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, alınan kararlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Çocuk kadar temiz, çiçek gibi güzel Seyhan" projesi doğrultusunda mevzuatlardaki gerekli düzenlemeleri adım adım gerçekleştirdiklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 11:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?