24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Pazarcı esnafına yeni düzen

Tabela kirliliği ve seyyar esnaflara yönelik çalışmaların tümünün Adana için olduğunu belirten Başkan Prof. Dr. Öztürk, “Tüm çabamız vatandaşın sofrasında bir zeytin tanesi, bir gram peynir, bir lokma ekmeğin artması içindir.” diye konuştu. Semt pazarlarının ilk kez kendi başkanlığı döneminde kayıt altına alındığını ifade eden Seyhan Belediye Başkanı, “Bugüne kadar başıboşluğun hakim olduğu semt pazarları bizimle bir düzene girdi” diye konuştu.
Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, yıllardır hem alışveriş yapan vatandaş, hem de pazarcı esnafının şikayetçi olduğu semt pazarlarına el koydu.
Başkan Prof. Dr. Öztürk, ilgili birimlerin gerçekleştirdiği çalışmalarla bugüne kadar ihmal edilen pazarcı esnafının kayıt altına alınmasına yönelik faaliyetlerin tamamlandığını söyledi.
Seyhan Belediye Başkanı, yıllardır ilçede hangi semtte kaç pazar kurulduğu, pazarlarda kaç esnafın çalıştığına ilişkin hiçbir kaydın bulunmadığını ifade ederek, “Zabıta Müdürlüğümüzle Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası birlikte gerçekleştirdiği çalışmalarda öncelikle pazarcı esnafını kayıt altına almıştır. Bu çalışmayı takiben tüm pazarcılara tanıtım kimlik kartıyla birlikte belediye amblemli fiyat etiketleri ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Semt pazarlarına kontrol terazisi konularak vatandaşların alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapmaları temin edilmiştir. Tüm bu çalışmaları yaparken amacımız, seyyar ve pazarcı esnafını mağdur etmeden vatandaşlarımızın sofrasına bir zeytin tanesi, bir lokma ekmek ve bir gram peyniri fazladan koyabilmektir” diye konuştu.
 
AZMİ ERTAN
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 08:30:19
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 14:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?