22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Kayıp yastık kavgası

Adana'da düzenlenen 12. Altın Koza Film Kültür ve Sanat Festivali'nde sunucu olarak görev yapan Yeliz Yeşilmen'in Hiltonsa Oteli'nde kaldığı odadan alındığı öne sürülen 4 kaz tüyü yastığın bedelinin ödenmesi tartışma konusu oldu.

Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Fevzi Acevit, bugün düzenlediği basın toplantısında, Yeliz Yeşilmen'in kaldığı odada kaybolan eşyalarla ilgili otel yönetiminin çıkardığı faturayı ödediklerini doğruladı.

Acevit, "Diğer konuklarımız gibi Yeliz Yeşilmen'i de Hiltonsa'da ağırladık. Faturalar arasında otelin iddiası olarak Yeliz Yeşilmen'in basın danışmanı veya menajerinin odasından havlular, yastıkların alındığı iddia edilerek bize fatura çıkarılmış. Bu bir iddiadır, eden de otel yönetimidir. Niye dava etmediler, yüz kızartıcı uygulama. Bu suçlamaya neden olanların çok ağır sorumluluğu var. Şimdi o sanatçı suçlanıyor, ha bire de 'ben yapmadım' diye açıklama yapılıyor. Suçu yargı önünde kanıtlanmamış. İspatlanmamış bir suçtan dolayı Yeliz Yeşilmen'in hırsızlıkla suçlanması insanlık suçudur. Altın Koza sülükleri, fırsatçılık yapıyor. Bu bilgiyi sızdıranlar ve suçlamada bulunanlar adalete hesap verecektir" dedi.

Acevit, otelin mahkemeye verilip verilmemesinin Yeşilmen'e ait bir karar olduğunu da belirtti. Maliye tarafından incelemeye alınan Altın Koza A.Ş. hesaplarında 12. Altın Koza Film Kültür ve Sanat Festivali'nin toplam giderinin 957 bin YTL olduğuna, bunun 282 bin YTL'sinin de ödül olarak dağıtıldığına işaret eden Genel Müdür Acevit, "Biz 957 bin YTL'ye festival düzenlerken, Antalya'daki Altın Portakal Festivali'ne 2005'te 3 bin YTL'nin üzerinde harcama yapılmıştır. Türkiye'nin en ucuz festivalini düzenlediğimiz halde teşekkür yerine eleştiri alıyoruz. 32 yıldır görev yapıyorum. Bugüne kadar tek bir soruşturma geçirmedim. Böyle çalışan insanlara dayanıksız suçlamalarda bulunarak, şeref ve haysiyet cellatlığına soyunmak ne vicdani, ne insanidir, ne de yasalara uyar. Elbette bunu yapanların yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 15:25:35
Güncelleme :23 Ocak 2006 Pazartesi 18:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?