19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Alanya'da turizm devam ediyor

Turizm sezonunun sona erdiği günlerde İsrailli turistler Alanya’ya akın etmeye devam ediyor. Royal İris, Mirage 1, Dream ve İris adlı gemilerle 3 bin 27 İsrailli turist daha bölgeye ulaştı geldi.
 
2006 turizm sezonu boyunca Alanya İskelesi'ne yanaşan 96 gemiden toplam 70 bin İsraillinin indiği açıklandı. Sezonda umduğunu bulamayan esnaf, İsrailli turistlerin de yaralarına merhem olmadığını söyleyerek, "İskeleden inen İsrailli turistin yüzde 90'ı daha çarşıya ayak basmadan kafileler halinde toparlanarak Aspendos, Side, Manavgat ve Pamukkale'ye götürülüyor. Kalan yüzde 10'unun ise bize hiç faydası olmuyor. Onların yüzünden Alanya'nın terör yüzünden hedef tahtası seçilmesi ve sık sık Avrupa basınında boy hedefi haline gelmesi ise işin cabası. Bir çok Avrupalı, İsrailli turistler Alanya'ya geliyor diye ilçemize gelmez oldu" yorumunda bulundu.
 
Öte yandan gelen son kafile ile Alanya Limanı'na inen İsrailli turistlerin bir kısmı Dimçayı, Alanya Kalesi ve şehir merkezini gezdi.
Turistlerin karaya çıkışı sırasında Mossad ajanları yine çevrede kuş uçurtmadı. Ajanlar yasak olmasına rağmen yetki alanlarının dışına kadar çıkarak polis bölgesinde bile didik didik arama yaptılar. Emniyet yetkilileri ise Mossad ajanlarının yetkileri dışında bir bölgede arama yapması karşısında çaresiz kaldı. Geminin gelmesine yakın İskele bölgesi uzun süre trafiğe kapatıldı. Her gemi gelişinde yolların kapatılması Alanya trafiğini yine felç etti. Az sayıda İsrailli turist yine yoğun güvenlik önlemleri arasında karaya çıktı. Bu arada Alanya Limanı’na geçtiğimiz hafta yaklaşan ve İngiliz turistleri taşıyan gemiden güvenlik görevlisi inmemişti.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 09:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?