23
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

'İsrail haksızlık yaptı'

Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya, İsrail Ulaştırma Bakanlığı tarafından Alanya Limanı'na gemilerin girmemesi konusunda yaptığı açıklamanın, ülke turizmine bir darbe olduğunu söyledi.

Terör olayları nedeniyle İsrail Ulaştırma Bakanlığı tarafından Alanya Limanı'na gemilerin girmemesi konusunda yapılan açıklamayı değerlendiren Kaymakam Günhan Sarıkaya, bugün makamında bir basın toplantısı düzenledi. Alanya Limanı'nda son 2 yıldır güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde alındığına dikkat çeken Sarıkaya, "Olayı Alanya'ya yapılan büyük bir haksızlık olarak nitelendirdik" dedi. Sarıkaya, "Son zamanlarda terörle ilgili problemimiz olmamış ve yaşanmamıştır. Terör meselesi olsaydı, ulusal ve yerel gazetelere yansırdı. Bizi hayrete düşüren de bu olmuştur" şeklinde konuştu.

Terör olmayan ve olma ihtimali düşünülmeyen bir konuda bir başka devletin alarma geçmesini Alanya'ya yapılan bir haksızlık olarak gördüğünü ve bundan da üzüntü duyduğunu dile getiren Sarıkaya, "Amacı dışına çıkmış bir çalışmanın da istenmeden üzüntülere ve kentlere zarar vermektedir. İsrail gemilerinin çok kısa zamanda seferlerin devam etmesini umut ediyorum. Ben herkese bir kez daha yurt içinden, yurt dışından olsun herkesi Alanya'ya bekliyoruz. Bu İsrailli turistlerin gelecek hafta güveni içerisinde geleceklerine eminim" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?