22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

'Beni de buraya gömün'

8 yıldır Alanya'da yaşayan Alman uyruklu İngebord isimli Alman kadın, vasiyeti üzerine Alanya'ya bağlı Mahmutlar Beldesi'nde bulunan yabancılar mezarlığına defnedildi.
8 yıldır Alanya'da yaşayan Alman uyruklu İngebord Stammer, vasiyeti gereği Alanya'ya bağlı Mahmutlar Beldesi'de bulunan yabancılar mezarlığına defnedildi.

Cenaze töreni papaz ve imam tarafından yapıldı. İngeborg Stammer'in cenazesi çok sayıda yerli ve yabancı vatandaşın katıldığı törenle uğurlandı. 1995 yılında ilk kez Alanya'ya tatile gelen ve Mahmutlar Beldesi'nden ev alarak buraya yerleşen İngeborg Stammer, 3 yıl önce yine kendisi gibi Alman olan Gunter Stammer ile tanışarak evlendi. 2 aydır zayıflama hastalığına tutulan ve yediği her şeyi istifra eden İngeburg, Alanya Başkent Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavilere cevap vermeyen İngeburg, 05 Ekim 2005 tarihinde hastanede vefat etti. Ölmeden birkaç gün önce Mahmutlar Beldesi'nde gömülmek istediğini söyleyen İngeborg'un vasiyeti, eşi tarafından yerine getirildi.
İngeborg Stammer'in cenazesi, bugün gerçekleştirilen cenaze töreni ile Mahmutlar Beldesi'nde bulunan Yabancılar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze töreni öncesinde Alman kadının oturduğu Gökçay Sitesi altında bir tören düzenlendi. Törende, Almanya'nın Hanofer Şehri'nden Alanya'ya tayin edilen Papaz Henrik Klasp, İngeborg'un eşi Gunter Stammer ve çok sayıda yerli ve yabancı vatandaş hazır bulundu. Burada yapılan törende papaz tarafından dualar edildi, ayinler okundu. Duaların ardından törene katılanlar tabut içinde yatan İngeborg'u son bir kez gördü. Ardından cenaze defin işlemi için Mahmutlar Beldesi'nde yeni faaliyete geçen Yabancılar Mezarlığı'na gidildi. İngeborg Stammer'in cenazesi Yabancılar Mezarlığı'na ilk defnedilen yabancı oldu.

Cenaze törenine Papazın yanı sıra Mahmutlar Camii imamı da katıldı. Mahmutlar Belediye Başkanı Alaadddin Çakır'ın da hazır bulunduğu tören sırasında dualar edildi. Tabutun mezara konmasını ardından yabancılar tarafından tabutun üstene çiçek atıldı. Gunter Stammer ise cenazenin başında eşinin çok sevdiği bir şarkıyı mızıka ile çaldı.
Törenin ardından belediye tarafından cenazeye katılan yabancılara ikramlarda bulunuldu.

Gunter Stammer, belediye başkanından bir ricada bulunarak, kendisinin de burada eşinin yanında gömülmek istediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 18:55:30
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 12:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA TOPALLAR IP: 85.108.247.xxx Tarih : 31.10.2006 00:25:23
ben bazen insanların elinde olmayarak bir kez gördüğüne sanki yıllardırgörmüş tanıyormuş sankiona sevdalıymışçasına aşina olduğuna başka olaylarda da rastladım her insan hayatında bu tür benzerlervardır dünyadagüzel olan mevki çok fazlaydı ama alman dostumuza alanya çok farklıydı belki bu aşkı onun ruhu keşfetti ve öyle oldu tüm iyi insanlara selam olsun