19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Masum bebeğe üvey baba dayağı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, yemek yemediği gerekçesiyle üvey babası tarafından dövüldüğü iddia edilen ve beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından kalbi duran ve makinaya bağlı yaşayan 2 yaşındaki Sıla'nın annesi, kızının hayatını kaybettiği hastanenin başhekimini telefonla arayarak, cenazeyi hastaneden alacak parası olmadığını belirtti ve cenazeyi belediyenin kaldırmasını istedi. 

Edinilen bilgiye göre, feci şekilde dövülen ve kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 2 yaşındaki Sıla'nın beyin ölümü gerçekleşti. Küçük Sıla'nın ölüm haberini Dr. Hasan Yetkin'den alan anne Fatma Oktay, bugün kızının cenazesini almak için Alanya Devlet Hastanesi'ne geldi. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından kalbi de duran ve solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakım ünitesinde bekletilen minik Sıla'nın cenazesini, maddi durumu iyi olmadığı için alamayan anne Fatma Oktay, hastane Başhekimi İsmail Başaran ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'ndan yardım istedi. Başhekim Başaran, acılı anneye gerekli desteğin verileceğini ve defin işlemlerinin ücretsiz olarak yapılacağını söyledi. Başaran ayrıca, minik Sıla'nın 5 gün daha cihaza bağlı kalacağını ifade etti. 

Gözyaşları içinde olanları bir kez daha anlatan acılı anne Fatma Oktay, "Olay günü Ercan Bağiçi, Sıla yemek yemeyince sinirlendi ve 'Benim boğazımdan parasızlıktan yemek geçmiyor, bu çocuk niye yemiyor' diyerek cinnet geçirdi. Sıla'yı kucağına alarak bağırmaya başladı. Bir ara öfkelenen Ercan, Sıla'nın boğazından tutu ve kanepeye attı. Ben tepki gösterip kızımı elinden almak istedim ancak cinnet geçirdiği içim korktum müdahale edemedim. Akdeniz anemisi hastası olan kızım Sıla, havale geçirmeye başladı ve kendinden geçti. Ercan, Sıla'nın burnundan kolonya döküp, yüzünü, sırtını ve vücudunu ovalamaya başladı. Sonra bana 'çocuğu hazırla, ben bir araç bulayım hastaneye götürelim' diyerek evden çıktı. Ercan geri geldiğinde araç bulamadığını, kimsenin araç vermediğini ama ev sahibinin kiracısının motosikletini aldığını söyledi. Sıla'yı motosiklet ile Alanya Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada doktor Hasan Yetkin, Sıla'nın darp edildiğini hastane polisine bildirmiş. Polis Ercan'ı gözaltına aldı" diye konuştu. 

Çocuğunun ölüm haberini alınca yıkılan ve kızının cenazesini alacak durumu olmadığını söyleyen anne Fatma Oktay, sözlerine şöyle devam etti: 

"Eski kocam sara hastasıydı ve günübirlik işlerde çalışıyordu. Ailem de bana sahip çıkmadı. İlk eşimden ayrıldıktan sonra bana bir tek Ercan Bağiçi baktı. Hatta bugüne kadar elinde avucunda ne varsa, benim belim sakattı ameliyata harcadı. Bu kadar iyilik yaptı ama sonra başımıza gelenlere bakın. Ercan'ın cezasını çekmesini istiyorum. Keşke kızım yerine beni öldürseydi. Şimdi ben ne yapacağım, kızımın cenazesini alamıyorum. Sıla'nın Alanya Belediye Mezarlığı'na gömülmesini istiyorum. Lütfen, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran ile Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun ve yardımsever vatandaşların bana yardım etmesini istiyorum. Kızımı toprağa verdikten sonra Antalya'da huzur evine gitmek istiyorum, çünkü kimsem yok." 

Kızının cenazesini almak için yardım bekleyen ve Alanya Devlet Hastanesi'nden gözü yaşlı ayrılan anne Fatma Oktay, evinin merdivenlerini çıkarken de gözyaşlarını tutamadı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Alanya Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Ercan Bağiçi'nin ise tutukluluk hali devam ediyor.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 01:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?