15
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Hem tatil, hem sanat

Gürcistanlı 120 öğrenci Alanya'da resim sergisi açtı. Kültür Sarayı'nda açılan sergiye yerli ve yabancı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Dünyanın değişik ülkelerinde eserlerini sergileyen Gürcistan'ın "Khelovani" Sanat Grubu Başkanı N. Ruruz ve Direktörleri Maria Katatidze ile Iza Tavadze, 120 kişilik öğrenci grubu ile birlikte Alanya Kültür Merkezi'nde Resim sergisi açtı. Yaşları 9 ile 17 arasında değişen 120 öğrencinin eserleri bugüne kadar Flipinler, Fransa, Çin, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Kanada, Yunanistan, İtalya ve Litvanya gibi ülkelerde sergilendi.

Öğrencilerin başında bulunan Khelovani Sanat Grubu Direktörü Iza Tavadze, sanat okulunda okuyan öğrencilerin hem tatil yaptıklarını hem de tatillerini boyunca gittikleri yerlerin resimlerini yaparak eğitim gördüklerini söyledi. Birçok ülkede sergi açtıklarına dikkat çeken Iza Tavadze, "Sanat okulu olarak eğitim ve tatili bir arada yürütüyoruz. Her yıl bir ülkeye giderek orada sergi açıyoruz. Bu yıl Türkiye ve Alanya'yı tercih ettik. Alanya dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Tarihi ve kültürü ile sanatçılar için mükemmel bir ortam. Burada deniz, plaj, doğa ve tarih iç içe. Öğrencilerimiz için çok güzel bir tatil ve eğitim dönemi olacak" dedi. Çizdikleri resimler hakkında bilgiler veren öğrenciler tüm Alanyalıları 8 gün sürecek olan sergilerine davet ettiler
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 10:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?