18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sahte içkicilere baskın

Antalya'da yapılan operasyonda bol miktarda sahte alkollü içecek ele geçirildi.

Antalya'nın Alanya İlçesi İncekum Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından başlatılan 'Zehir 1' adlı operasyon sonucunda binlerce şişe sahte içkiye el konuldu. Alanya ve çevre beldelere sahte içki sattığı tespit edilen bir kaç kişiyi tespit eden ve takibe alan jandarma, 2 haftalık araştırmanın sonuncunda Türkler Beldesi'nde bir eve ait ahırda içki imal edildiğini ortaya çıkardı.

Dün gece geç saatlerde imalathaneye dönüşmüş ahıra baskın yapan jandarma, değişik markalarda yerli ve yabancı binlerce sahte içki ele geçirdi. İçki imalatında kullanılan ve 10 bin adet sahte içki üretim kapasiteli 8 bidon dolusu metil alkole de el konuldu. Sahte içkilerin Noel öncesi otel, bar, disko ve restoranlara satılacağı öğrenildi. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı arama başlatırken, ev sahibi olan Türkler Beldesi doğumlu C.T (39) gözaltına alındı. Yapılan baskında bin 220 adet dolu içki şişesi, 730 adet boş şişe, 8 adet metil alkol bulunan bidon, 2 adet büyük arıtma tankeri, 20 bin adet etiket, 1 adet kapaklama cihazı ve 1 adet alkol derece ölçme aleti ele geçirildi.

Baskın sonucu Grandi Drygin, Batta Viski, Bondro, Votka, Petra Votka, Skykin Viski, Konyak, Beret Battle, Jakson Viski markalarında sahte içkilere el konuldu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 10:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?