23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Hem bayramlaşma hem kaynaşma

Antalya'nın Serik İlçesi'nde, Ramazan Bayramı dolayısıyla Serik Kaymakamlığı tarafından halkla kamu kurumlarının daha iyi kaynaşmasını sağlamak amacıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Esnaf Odası'nda düzenlenen bayramlaşmada konuşan Serik Kaymakamı Selami Altınok, bayramlaşmanın protokolünün olmaması gerektiğine işaret ederek, "Ben bu çeşit bayramlaşmalardan hoşlanmadım. Serik'e yeni geldiğim için şimdilik var olan sisteme uyalım dedim. Ancak önümüzdeki bayramlarda bunu daha farklı yapmalıyız. Bu şekilde yapılan bayramlaşma resmi bir toplantı gibi oldu.

Bayramlaşma asıl olan insanların birbirine kaynaşmasıdır" dedi. Esnaf Odası'ndaki bayramlaşma törenine, başta oda başkanı Ali Tosun olmak üzere çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı. Kaymakam Selami Altınok ve beraberindeki heyet sırasıyla Serik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, Serik Ceza ve Tutukevi, Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü, Serik Askerlik Şubesi Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Serik Devlet Hastanesi'ne geldi ve hastaların bayramını kutladılar.

Kaymakam Selami Altınok, hastaların durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Hastane ziyaretinde Serik Belediye Başkanı adına hastalara çiçek verildi.

Kaymakam Selami Altınok ve beraberindeki heyetin son durağı ise şehit Jandarma Kıdemli Çavuş Yaşar Güller'in evi oldu. Burada şehit Jandarma Kıdemli Çavuş Yaşar Güller'in eşi Selma Güller ve çocukları Cihan Güller (9) ve Ebru Güller'in (7) bayramlarını kutlayan Kaymakam Altınok, "Vatanın ve devletin ayakta kalması için bazılarımız çok büyük fedakarlıklar yaptı. Bu vatanı, bu devleti ve bu bayrağı savunmak amacıyla nice yiğitlerimiz canını ortaya koydu. Sizler şehitlerimizin bize emanetisiniz. Onların emanetlerine hem devletimiz hemde vatandaş olarak bizler sonuna kadar sahip çıkacağız. Siz, şehit eşi ve şehit çocukları olarak çok büyük paya sahipsiniz. Şehit olmak büyük bir nimettir, şehit eşi ve çocukları olmak da büyük bir nasip" dedi.

Şehit Jandarma Kıdemli Çavuş Yaşar Güller'in eşi de kendilerinin hatırlanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin" dedi. Ziyarette Kaymakam Selami Altınok, şehit çocuğu minik Ebru'yu kucağına alarak okul durumuyla ilgili çeşitli sorular sordu.

Ziyaretlere, Serik Kaymakamı Selami Altınok, Serik Garnizon Komutanı Per.Yzb. İbrahim Tosun, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, İl Genel Meclisi Üyeleri Hasan Teker, Ayhan Demir, Rasim Emirdar, Belkıs Belde Belediye Başkanı Hümmet Mert, Serik Cumhuriyet Başsavcısı, Serik Jandarma Bölük Komutanı Vekili, Serik İlçe Emniyet Müdürü, Serik Müftüsü, siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 14:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bedriye güller IP: 88.244.174.xxx Tarih : 3.04.2008 21:53:33

şehit yaşar güller ben ablası oluyom bu ilgilerizn için cok teşekkürler dilerim