16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Yol trafiğe kapandı

Antalya'nın Serik ilçesinde Acısu Deresi'nin taşması sonucu 6 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

Karadayı ile Boğazkent beldeleri arasındaki ulaşım yolu ise, trafiğe kapandı. Olay yerine gelen DSİ'ye ait araçlar tahkimat çalışması başlattı. Kaymakam Selami Altınok ise taşkınların yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı.

Üç gündür süren yağmur sonucu derenin taşmasıyla birlikte çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu belirten Boğazkent Belediye Başkanı Cengiz Gökoğlu, Acısu Deresi'nin taşmasıyla 2 bin dönüm arazilerinin sular altında kaldığını kaydetti.

Taşkınlarla birlikte suyun yerleşim yerlerine oldukça yaklaştığını dile getiren Karadayı Belediye Başkan Vekili Erol Özgeç de, "Taşkından en büyük zararı bizim beldemiz gördü. Yaklaşık olarak 4 bin dönüm arazi sular altında kaldı. Yağmurun ara vermesiyle birlikte belde tehdit altından kurtuldu. Suyun akışında bir problem yok. Sadece Karadayı ile Boğazkent arasındaki ulaşım yolu trafiğe kapandı. Beldeyle bağlantıyı Kürüş köyü üzerinden yapıyoruz." diye konuştu.

Belek, Karadayı ve Boğazkent beldelerine ait tarım arazilerini su altında bırakan taşkının yerleşim yerlerine zarar vermediğini belirten Tarım İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu ise, endişe edilecek bir durumun olmadığını söyledi. Her şeyin kontrol altında olduğunu dile getiren Çömezoğlu, "Tek kaybımız taşkınların beraberinde sürükleyip götürdüğü topraklar." dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 12:44:02
Güncelleme :21 Haziran 2006 Çarşamba 17:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?